Coronavirusurile sau coronavirinele fac parte dintr-o subfamilie de virusuri care pot afecta atât oameni, cât și animale.
Este bine de știut că boala determinată de coronavirus, denumit SARS-CoV-2, este o boală respiratorie acută care poate deveni severă, în special în cazul persoanelor cu imunitate scăzută sau care suferă și de alte afecțiuni severe cum ar fi boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, boli ale sistemului respirator și cancer.
Oganizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit această boală COVID-19 în felul următor: COVI de la Coronavirus, D de la Disease ( boală) și 19 de la anul în care a fost descoperită boala, 2019.
Care sunt simptomele COVID-19
Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, perioada de incubație pentru SARS-CoV-2 este de 4 zile, dar aceasta poate varia între 2 și 14 zile.
Nu este o regulă ca toată lumea infectată cu acest virus să se simtă rău. Este foarte posibil să ai virusul în organism și să nu prezinți niciun simptom. Acești oameni sunt numiți purtători. Atunci când simptomele sunt prezente, acestea sunt de obicei ușoare și se dezvoltă lent. Ai putea fi păcălit foarte ușor că suferi de o banală răceală, dar hai să vedem care sunt cele mai comune simptome și cum putem determina dacă suntem doar răciți sau am fost infectați cu coronavirus.
Cele mai comune simptome:
- febră (peste 38 gr C)
- tuse
- stări de oboseală
- dificultate în respirație ( dispnee)
Simptome suplimentare
- nas înfundat sau rinoree ( secreții nazale)
- dureri de gât
- dureri de cap
- dureri musculare
- diaree
- greață
- vărsături
Unele observații sugerează faptul că simptomele respiratorii se pot agrava în cea de-a doua săptămână de boală. Aceste complicații pot apărea după a 8-a sau a 9-a zi. Citește continuarea pe divahair.ro
Posteaza comentariu