Chiar dacă promit rezultate miraculoase, medicamentele recomandate pentru întărirea sistemului imunitar acţionează benefic doar atunci când sunt însoţite de mai multe obiceiuri sănătoase. Te-ai săturat de infecţiile respiratorii? Iată 10 soluţii ca să nu răceşti niciodată.
Adoptă o alimentație echilibrată
Cea mai sigură cale de a-ți crește rezistența la răceli este o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume, care îi oferă corpului tău necesarul de energie pentru a lupta cu virusurile. Evită excesul de grăsimi care îți obosește ficatul și te expune mai mult bolilor.
Respectă regulile de igienă
Spălatul mâinilor este cea mai sigură cale de a elimina riscul infecțiilor. Virusurile sunt peste tot și fără să-ți dai seama îți duci mâinile murdare la nas și la ochi. Poartă în geantă fie șervețele umede sanitare fie o soluție de dezinfectare a mâinilor și păstrează-le curate.
Fă mișcare
Sistemul imunitar este întărit în mod puternic de un stil de viață activ. În afară de protecția împotriva infecțiilor respiratorii, vei avea un risc mai scăzut și pentru alte boli mai grave atunci când te menții în formă.
Odihnește-te
Oboseala reduce eficacitatea sistemului imunitar foarte rapid. Dacă nu dormi suficient două nopți la rând, capacitatea corpului de a se apăra de virusuri scade până la jumătate!
Întărește-ți sistemul imunitar
Multe produse din comerț promit întărirea sistemului imunitar, dar soluțiile cele mai bune sunt cele naturale. Ceaiul verde și usturoiul îți cresc imunitatea, dar orice aliment bogat în antioxidanți te menține în formă. Echinacea este renumită pentru efectele ei pozitive, dar cu ajutorul ei obții creșterea imunității doar la apariția primelor simptome de răceală. Luată în mod regulat, nu îți întărește constant sistemul imunitar.
Redu stresul
Stresul este un dușman la fel de puternic pentru sistemul imunitar ca și oboseala. Încearcă să gândești pozitiv și să nu te mai lași iritată în mod constant dacă ții la sănătatea ta.
Ia multivitamine
Chiar dacă mănânci fructe și legume zilnic, un complex de multivitamine îți poate oferi protecție suplimentară. Pentru imunitate împotriva răcelii, alege un produs ce conține în mod special vitamina C, vitamina D și zinc.
Îngrijește-ți gura
Când germenii se înmulțesc în gură, orice scădere temporară a imunității se poate transforma într-o răceală. În afară de spălatul pe dinți de cel puțin două ori pe zi, obișnuiește-te și să faci gargară cu apă de gură, imediat după curățarea dinților.
Evită toxinele
Încărcarea corpului cu toxine, de la nicotină și băuturi alcoolice foarte procesate până la grăsimi trans, scade în mod evident rezistența la răceală și gripă. În plus, excesul de alcool și fumatul consumă mult mai repede vitamina C, necesară pentru întărirea imunității.
Investește într-un umidificator de aer
Cea mai importantă barieră de protecție naturală împotriva virusurilor este mucoasa nazală, iar uscarea ei crește riscul unei răceli. Răcelile și gripele sunt mai prolifice tocmai toamnă și iarna, când aerul este mai uscat. Investește într-un umidificator de aer pentru dormitorul tău și folosește-l în special iarna, pe timpul nopții.
© Copyright: iStockphoto
Sănătatea ta: 10 soluţii ca să nu răceşti niciodată
Chiar dacă promit rezultate miraculoase, medicamentele recomandate pentru întărirea sistemului imunitar acţionează benefic doar atunci când sunt însoţite de mai multe obiceiuri sănătoase. Te-ai săturat de infecţiile respiratorii? Iată 10 soluţii ca să nu răceşti niciodată.
De Iulia Anghel
Posteaza comentariu