3. Magneziul
Excesul de alcool, sare, cofeină şi zahăr poate să ducă la o scădere semnificativă a nivelului de magneziu din corp. Acest lucru expune corpul la stres şi stări depresive. Astfel că este recomandat să incluzi în dietă cât mai multe alimente bogate în magneziu, cum ar fi: verdeţuri, alge marine, fasole boabe, năut, linte, mazăre, avocado, banane, peşte, seminţe de dovleac.
4. Vitaminele din complexul B
B6 sau B12 sunt două dintre vitaminele cu multiple beneficii pentru sănătate, iar atunci când acestea lipsesc se poate instala starea de depresie, deoarece această deficienţă poate să aibă un impact negativ asupra sănătăţii mentale. Potrivit unui studiu efectuat în anul 2009, aproape o jumătate dintre femeile în vârstă care sufereau de depresie severă s-au confruntat şi cu o deficienţă a vitaminei B12.
Asigură-te că incluzi în alimentaţia ta cât mai multe surse de vitamina B12 (carne, peşte, ouă, lapte, fructe de mare) şi B6 (carne de pasăre, fructe de mare, banane şi verdeţuri).
5. Acidul folic
Se pare că multe persoane care suferă de depresie răspund mai bine la tratamentul cu antidepresive dacă au un nivel ridicat al acidului folic în corp. De aceea, medicii recomandă adesea suplimentele cu acid folic pentru o reuşită a tratamentului. Pe lângă suplimentele cu acid folic care se iau în dozele recomandate de medic este important să incluzi în alimentaţia ta zilnică alimente precum verdeţurile, fasolea boabe, năutul, mazărea, lintea, citricele şi sucurile din citrice.
Comentarii (1)
Alimentatia echilibrata e foarte importanta. E bun si laptisorul de matca pur pentru combaterea depresiilor. Am o prietena care il ia si se vede diferenta.
Posteaza comentariu