Studiile internaționale publicate de-a lungul timpului au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidenței ulcerului, până la rehidratarea organismului după efort fizic. Pe lângă acestea, există și beneficii mai puțin cunoscute ale consumului moderat de bere, precum faptul că poate ajuta sistemul imunitar în lupta cu agenții patogeni și poate reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Totodată, berea poate fi benefică pentru sistemul osos și poate favoriza memoria pe termen scurt.
Berea, în cantități moderate, poate contribui la întărirea sistemul imunitar al organismului
Cu un conținut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 și B9, atunci când este consumată cu moderație de către adulți sănătoși poate contribui la îmbunătățirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la entități responsabile de transmiterea bolilor infecțioase.
Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, comentează acest efect mai puțin cunoscut al consumului moderat de bere asupra întăririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9).
Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistență sporită a sistemului imunitar."
Posteaza comentariu