Se declanseaza astfel, la fel ca in SUA, Anglia sau Japonia, o adevarata revolutie in procesul de intinerire a populatiei: “In America domeniul age management exista din 1973 si este considerat varful medicinei moderne. Eu cred ca este timpul ca romanii sa simta si ei beneficiile zecilor de ani de cercetari in domeniu si sa inceapa sa-si pretuiasca tineretea, sanatatea si starea de bine”, spune dr. Ovidiu Penes, specialist in age management, doctor in stiinte medicale, medic primar, cadru universitar si membru in comisiile de examinare ale Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti.
Trecerea anilor nu vine obligatoriu la pachet cu problemele de sanatate si cu bolile: “Medicina avansată personalizată poate evalua, măsura și acționa prin metode specifice crescând speranța de viață. La Clinica de Age Management putem afla cât de aproape este pacientul de moarte si care sunt diferențele dintre vârsta biologică și cea cronologică. Folosim terapii specifice și astfel putem reversa declinul”, adauga specialistul.
Clinica de Age Management porneste de la premisa unicitatii fiecarei persoane si isi propune sa faca o analiza profunda, genetica, celulara a fiecarui om care-i calca pragul pentru ca stilul de viata si tratamentele de intinerire medicala sa fie personalizate si adecvate statusului personal.
“Trebuie să existe un echilibru în toate. Ce trebuie să înțelegem este că nu există o rețetă general valabilă întrucât indivizii sunt unici din punct de vedere genetic, metabolic, etc. De aceea, ce este bine pentru unul, altuia îi poate face mult rău. Trebuie analizată fiecare situație în parte și recomandat un lifestyle exact. Asta se poate face foarte simplu și prin analiza complexă a polimorfismului genetic, hartă genetică”, explica dr.Ovidiu Penes.
Dupa stabilirea diagnosticului, specialistul in age management propune o serie de programe adecvate persoanei in cauza pentru realizarea obiectivului de intinerire medicala.
“Practic lifestyle-ul este cel ce stabilește cât de mult trăiești, dar și calitatea acestei vieți lungi, pentru că bătrânețea nu este un diagnostic, ci un cumul de afecțiuni, dezechilibre și disfuncții acumulate și neglijate de-a lungul timpului apărute prin interacțiuni nepotrivite cu mediul (stres oxidativ, toxice, excese)”, sustine Dr. Ovidiu Penes.