Lucruri scârboase, dar necesare pe care le face corpul uman

Oamenii au abilitatea de a folosi limbajul pentru a comunica, se pot îndrăgosti și pot contempla ce înseamnă să fii o ființă umană. Însă corpul uman implică și unele lucruri scârboase, multe dintre ele fiind funcții corporale.
Cu toate acestea, cele mai multe funcții pe care le are corpul uman sunt imperative pentru sănătatea noastră. 

Ce lucruri scârboase face corpul uman și de ce sunt necesare?


1. Puchini (urdori)


În fiecare dimineață, fără excepție, probabil că te trezești cu puchini în colțurile ochilor. De multe ori, aceștia au o culoare gălbuie. La început, sunt lipicioși, dar atunci când se usucă, par ca o crustă. Niciuna dintre aceste forme nu reprezintă un motiv de îngrijorare, deoarece este vorba despre un proces normal, dar nu tocmai plăcut. Puchinii conțin o varietate de lucruri, de la mucus la ulei, la resturi. Atunci când ești treaz, elimini aceste ingrediente de fiecare dată când clipești. Când dormi, se adună în colțurile ochilor, așteptând să le elimini dimineața, când te trezești.

2. Transpirație


Transpirația nu este un fenomen pe care îl experimentează toată lumea, dar multe persoane sunt jenate de aceasta. Este destul de ciudat să ai un lichid care iese prin piele.
Însă, orice părere ai avea despre acest subiect, transpirația este vitală pentru sănătatea noastră, fiind modul în care corpul și pielea se protejează împotriva supraîncălzirii. Transpirația stimulează și circulația sângelui în corp și detoxifiază corpul, purificându-l de toxinele care pot înfunda porii și duce la apariția coșurilor și petelor. Transpirația te poate împiedica să te îmbolnăvești. Transpirația conține peptide antimicrobiene eficiente împotriva virusurilor, bacteriilor și ciupercilor.

3. Mucus


Când ești sănătos, este posibil să nu fii atât de deranjat de producția de mucus a corpului. Dar în cazul unei răceli sau alergii probabil că observi cât de enervant este mucusul. Principalul scop al mucusului este de a proteja organismul de factori iritanți, cum ar fi bacteriile, virusurile sau alergenii.
Mucusul apare ca granule uscate de mucină atunci când este eliberat pentru prima dată în căile respiratorii. Atunci când este prezent un iritant, cum ar fi un alergen, granulele absorb lichidul și se extind de o mie de ori. Apoi, o altă funcție corporală preia procesul și dă drumul mucusului contaminat din căile aeriene, protejându-le de infecții și iritanți. Mucusul, în special mucusul în exces, nu este o experiență distractivă, dar nu putem trăi fără acesta.

4. Gaze


Au fost realizate multe cercetări pentru a determina ce înseamnă flatulența obișnuită. Într-un studiu, medicii au încercat să își dea seama dacă pacientul avea foarte multe gaze sau nu. Ca parte a studiului, specialiștii au luat numărul gazelor de la un grup de oameni și l-au comparat cu numărul gazelor pacientului în cauză.
În cele din urmă, aceștia au descoperit că un număr de 20 pe zi este considerat normal. Desigur, nu ai nevoie de o diplomă medicală pentru a ști că flatulența face parte din viața de zi cu zi. Însă ce ne dăunează? Există mulți carbohidrați pe care îi consumăm, iar corpul uman nu are enzimele necesare pentru a-i digera. Aceștia ajung în intestinul gros, unde microbii îi folosesc pentru energie, prin procesul de fermentație. Gazele se formează ulterior, fiind în esență produsul secundar al acestui proces.  

5. Ceară de urechi


Cât de des îți cureți ceara din urechi? Ceara de urechi sau cerumenul, după cum este denumită în comunitatea medicală, nu reprezintă un lucru nociv. Într-un articol pentru Harvard Health Publishin, un profesor în medicină de la Harvard Medical School a scris despre beneficiile cerumenului.
Ceara de urechi este, în primul rând, un hidratant natural, împiedicând pielea din urechi să se usuce prea tare. Ceara din urechi oprește murdăria și praful, astfel încât să nu intre în canalul urechii, și este capabilă să împiedice intrarea bacteriilor și a altor organisme infecțioase. Ceara de urechi nu echivalează cu murdăria. În cele mai multe cazuri, este pur și simplu un indiciu că urechile sunt sănătoase și normale.