Infectiile urechii - infectia urechii medii

Complicatii Multe dintre aceste infectii se vindeca fara aparitie unei complicatii. Insa infectiile repetate sau de durata lunga pot duce la:

1. Pierderea auzului pe termen scurt. Acumularea secretiei poate afecta temporar auzul copilului. Asta pentru ca este mai dificil pentru timpan si micile oase aflate in urechea medie sa trimita vibratiile sunetelor prin acest lichid.

2. Pierderea auzului pe termen lung. De obicei, secretia dispare singura in cateva saptamani. Uneori insa, se intampla sa ramana in urechea medie timp de luni, fapt ce afecteaza timpanul si oasele din urechea medie.

3.
Timpan perforat. In timpul acestor infectii, lichidul si puroiul pot apasa pe timpan, provocand dureri. Rareori se intampla ca aceasta presiune sa duca la perforarea timpanului. Daca acest lucru se intampla, vei observa o scurgere cu sange si puroi din ureche. Aceasta ruptura poate ameliora durerile si timpanul se poate vindeca fara ajutor. Daca aceasta ruptura se repeta si nu se vindeca este nevoie de o interventie chirurgicala.

4. Netratate, aceste infectii pot duce si la un tip de sinuzita numita mastoidita, care afecteaza osul mastoid.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod