Esti tot timpul obosita? Afla de ce!

Te simti epuizata tot mai des, nu ai chef de nimic si tot ce iti doresti este sa dormi. Se poate intampla oricui, de nenumarate ori de-a lungul vietii.

Te simti epuizata tot mai des, nu ai chef de nimic si tot ce iti doresti este sa dormi. Se poate intampla oricui, de nenumarate ori de-a lungul vietii.

Stilul modern de viata ne impune sa facem cat mai multe, in cel mai scurt timp posibil (sau uneori chiar imposibil), iar de multe ori ne implicam in diverse activitati de teama de a nu dezamagi.

 De cate ori nu ai renunta cu mare placere la o iesire cu prietenii pentru cateva ore in plus de somn? Sau la o intalnire in interes de serviciu? In astfel de cazuri, oboseala este perfect justificata.

Dar ce se intampla daca dupa un weekend intreg de "leneveala" si relaxare, luni dimineata abia te poti trezi si te simti mai obosita decat erai inaintea weekend-ului? Aici intervine un alt tip de oboseala, care are implicatii mai profunde decat un stil de viata agitat.

Cauzele epuizarii fizice, aparent fara motiv, pot fi foarte diverse si au la baza diverse afectiuni, probleme de natura psihologica sau un stil de viata dezorganizat.

Si modul in care iti percepi nivelul de oboseala este important.

"Oboseala ca senzatie sau simptom este un fenomen subiectiv. La fel ca oricare simptom, trebuie masurata in termenii la care se reporteaza pacientul", declara Dr. Michael Sharpe, profesor in medicina psihologica la University of Edinburgh.

Acesta propune un set de intrebari care pot ajuta la evaluarea gradului de oboseala pe care il resimti. Cele mai importante intrebari sunt "Cat de mult iti afecteaza oboseala activitatile zilnice" si "De cat timp resimti aceasta stare?".