Dacă vrei să eviţi tulburările de memorie care pot să apară odată cu înaintarea în vârstă trebuie să te fereşti de câţiva factori de risc care îmbătrânesc prematur creierul. Află de la Dr. Oz care sunt acesşti factori pentru a-ţi proteja creierul!
Tulburările de memorie (de exemplu boala Alzheimer, numită şi boala uitării) pot să apară la orice vârstă, de aceea este important să ne "antrenam" în permanenţă creierul pentru a menţine celulele nervoase sănătoase şi a îmbunătăţi circulaţia cerebrală. "Memoria este un proces psihic fundamental fară de care viaţa pe pământ nu este posibilă. Toate organismele au capacitatea de a-şi dezvolta instinctele şi de a se adapta în viaţă, cu atât mai mult omul. Însă, ca să am o memorie bună trebuie să o alimentez permanent, să o creez", precizează prof. dr. Radu Rogozea, medic primar neurolog la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni.
Dacă vrei să încetineşti procesul de îmbătrânire trebuie să ai grijă de creierul tău.
"Ca să prevenim şi să întârziem procesul de deteriorare cerebrală trebuie să îmbunătăţim circulaţia cerebrală prin modalităţi terapeutice care intensifică debitul sanguin spre creier", explică dr. Rogozea. Un lucru util pentru sănătatea creierului este să ai un regim de viaţă echilibrat şi să respecţi câteva reguli de bază:
- să ai o viaţă activă social;
- să ai o activitate intelectuală şi aici trebuie să retţi că privitul la televizor nu intră în această categorie;
- să urmezi un regim alimentar adecvat, limitând consumul de alcool şi tutun;
- să ai un program echilibrat de somn de 8 ore pe noapte;
- să faci mişcare, deoarece s-a demonstrat că activitatea fizică este benefică pentru creier, cu rezultate imediate, dar şi cu îmbunătăţiri pe termen lung.
Pe lângă aceste reguli de care trebuie să ţii cont, mai există câţiva factori de risc - unii posibil de modificat - la care trebuie să fii atentă, avertizează celebrul Dr. Oz:
1. Diabetul
Studiile recente arată că persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 sunt de două ori mai expuse riscului de a dezvolta Alzheimer.
2. Loviturile violente la cap
Aceste lovituri însoţite de pierderea cunoştinţei pot să reprezinte un factor de risc pentru îmbătrânirea creierului.
3. Vârsta
Riscul de a fi diagnosticat cu Alzheimer, boala uitării, este dublu după ce trecem de vârsta de 65 de ani. Statisticile arată cu mai mult de jumătate dintre persoanele cu vârsta peste 85 de ani suferă de Alzheimer.
4. Moştenirea genetică
Dacă ai cazuri de Alzheimer în familie, riscul de a suferi de tulburări de memorie este mai ridicat în comparaţie cu o persoană care nu are această boală în istoricul familial.
5. Bolile de inimă
Specialiştii au constatat că 80% dintre persoanele care suferă de Alzheimer se confruntă şi cu probleme cardiovasculare. Explicaţia pe care au găsit-o cercetătorii constă în faptul că nivelul ridicat de colesterol rău stimulează producţia exagerată de beta-amiloid, proteina responsabilă de apariţia simptomelor asociate cu maladia Alzheimer.
Alimente pe care trebuie să le consumi
Unul dintre factorii importanţi care-ţi afectează sănătatea creierului este alimentaţia nesănătoasă, hrana de tip fast food, produsele modificate genetic, alimentaţia neregulată.
Este esenţial să respecţi un program de masă: 3 mese principale (ora 8-10, micul dejun; ora 13-14, prânz; ora 19, cină) şi 2 gustări (ora 11 şi ora 16). De asemenea, nu uita să incluzi în dieta ta următoarele alimente:
- Pâine făcută în casă sau pâine din făină integrală;
- Ouăle care au efect neuroprotector;
- Peştele care este bogat în omega 3 şi 6, având un efect antioxidant şi cardioprotector;
- Fructele proaspete: afine, mure, mere, portocale, kiwi, grepfrut, lămâi;
- Legumele proaspete: ţelină, pătrunjel, linte, mărar, fasole verde, fasole uscată;
- Grăsimile sănătoase: avocado, nuci, ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui presat la rece, nuci braziliene, unt de arahide fără grăsimi hidrogenate şi trans.
Comentarii (7)
http://signup.wazzub.info/?lrRef=489e7 LUATI SI VOI PARTE LA REVOLUTIA INTERNETULUI
am si eu probleme cu memoria de scurta durata ,va rog sa ma ajutati ! va multumesc.
Lensix este un magazin online de optica medicala. Prin intermediul magazinul online www.lensix.ro comercializam lentile de contact medicale si colorate/cosmetice, de la cei mai mari producatori: Bausch&Lomb, Ciba Vision, Johnson&Johnson. De asemenea, in magazinul nostru sunt comercializate accesorii, solutii si picaturi oftalmice adiacente, necesare purtatorilor de lentile de contact. Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul nostru www.lensix.ro sau contactati-ne pe e-mail la adresa info@lensix.ro.
NEVOIE DE AJUTOR.DA MAJESTATE.D-VOASTRA NE PUTETI SPUNE UNDE GRESIM IN FORMULA ACTUALA?A OBTINE CEVA ESTE CEVA LEGITIM DACA MERITI,IN CAZ CONTRAR,UITATE IN OGRADA LUI;PRIVESTE ,GANDESTE,FILTREAZA,INTRA IN SECRET SI COMPORTATE CA ATARE,IAR SI DUPA CE MAI AI PROBLEME,CERE AJUTOR,PENTRU CA NOI VREM SI SUNTEM EUROPENI NEAOSI.A FACUT CINEVA ASA?ATUNCI CE MAI ASTEPTATI.CHIAR CRED CA A-TI FO vreau sa invat la61 de ani?in afaa de ;fara tutun ,fara grasimi,fara stres,cu detoxifiere,,fara alcool,cu credinta,fara zahar,ce mai trebuie?POZITIVITATE,SCHIMBA MODUL DE GANDIRE,CERE ORGANISMULUI ORI CE ANALIZA INTERNA(O VEI VISA),NIHIL SINE DEUS SI CU ACEST AJUTOR ESTI DOCTORUL TAU MAI PRESUS DECIT ORICE PENTRU SANATATEA TA
Pe langa o alimentatie mentionata in articol sa adaugati si produse de soia . Sa nu neglijati plimbarile si sportul usor zilnic ,si activitati intelectuale ca lectura, conversatia pozitiva, integrame ,Sudoku, sau hoby relaxante, auditii muzicale ., jocuri de societate distractive..remy,scrable,table,,joc ul de carti etc, Parerea mea ca lipsesc "Cluburile 65 "unde poti si socializa.
In afara de celementionate de dvs ,produsele naturiste ne pot ajuta cum ar fi: gingo biloba,aloia vera,herbalife, gin seng si altele va rog un raspuns pe adresa de e-mail mentionata ,multumesc
Doamne , fereste-ne !
Posteaza comentariu