Care sunt diferențele dintre gripa stomacului și intoxicațiile alimentare?
De multe ori, cel mai simplu mod de a determina cu care dintre cele două afecțiuni te confrunți, este important să analizezi istoria recentă. În cazul în care simptomele sunt cauzate de intoxicații alimentare, acestea tind să apară la câteva ore după ce ai mâncat. Dacă îți aduci aminte că ai mâncat ceva cu un gust mai ciudat sau dacă și persoanele cu care ai mâncat au aceleași simptome, este vorba de o intoxicație alimentară.
Dacă tu ești singura persoană care s-a îmbolnăvit după ce ai mâncat un anumit preparat, s-ar putea să fi luat o boală virală într-un alt fel - de la un strănut, o strângere de mână sau o clanță contaminată.
Când vine vorba de tratarea acestor afecțiuni, nu contează întotdeauna de unde vin simptomele tale. În unele cazuri, bucătarii de la restaurant au infectat alimentele, iar intoxicația alimentară și gripa stomacului au fost unul și același lucru.
Indiferent ce afecțiune dintre acestea două este prezentă în viața ta, este important să te hidratezi. Orice boală care implică vărsături și diaree poate duce la deshidratare, așa că trebuie să bei suficientă apă pentru a te rehidrata.
Femeile însărcinate, persoanele care suferă de diabet zahar sau boli inflamatorii intestinale, oamenii care iau medicamente imunosupresoare ar trebui să-și consulte medicul dacă se confruntă cu o afecțiune la stomac.
De asemenea, dacă observi semne grave ale deshidratării, inclusiv o culoare închisă a urinei, crampe musculare și o stare de amețeală, ar trebui să îți consulți medicul, deoarece s-ar putea să ai nevoie de o perfuzie, pentru a înlocui lichidele pierdute. Acest detaliu este deosebit de important pentru copii și persoanele în vârstă.