Nivelurile de hormoni specifici stresului (adrenalină și cortizol) cresc, precum și ritmul cardiac și tensiunea arterială, iar respirația ar putea accelera și mușchii intră într-o stare de tensiune. Aceste schimbări fiziologice sunt ideale pentru momentele în care te confrunți cu o situație de urgență acută, însă nu și în momentele în care îți bombardezi corpul cu supărari în fiecare zi. Dacă ești genul care se enervează atunci când pierde ceva, când ți se strică laptopul sau când întârzii la o întâlnire din cauza traficului.
Află mai jos de ce te îmbolnăvești când ești stresată conform studiilor!Care este cauza pentru care te îmbolnăvești când ești stresată?
De fiecare dată când induci această stare hiperactivă a organismului tău, perioadele lungi de stres pot slăbi răspunsul imun al corpului, declanșând diferite simptome, printre care se numără și problemele gastro-intestinale, durerile de cap și insomnia. Iar dacă ești stresată adesea, s-ar putea să provoci și alte probleme corpului tău, de la infecții respiratorii la boli de inimă.
Știm cu toții că nu există o viață lipsită complet de stres. Însă trebuie să îți dai seama cum să gestionezi toate aceste provocări din viața ta, dacă nu vrei să suferi de un scurtcircuit la nivelul funcțiilor organismului.Una dintre cele mai bune strategii de reducere a nivelului stresului constă în exercițiile de respirație. O respirație controlată și profundă reprezintă formula câștigătoare, după cum afirmă studiile. Inspiră, fă o pauză, după care expiră încet cât timp numeri până la 5.
Repetă acest exercițiu timp de câteva minute. De asemenea, exercițiile de aerobic te pot ajuta să micșorezi nivelurile hormonilor de stres. Chiar și o plimbare de 20 de minute te poate ajuta să te calmezi atunci când ești stresată.Nu subestima niciodată puterea pe care o au întâlnirile cu prietenii, partenerul sau terapeutul. Dacă vorbești despre anumite lucruri atunci când ești stresată, vei putea să scapi mai ușor de stres. De asemenea, întreruperea perioadelor tensionate prin includerea unor momente fericite în viața ta te va ajuta să vezi lumea dintr-o altă perspectivă.
O altă cauză a stresului cronic este percepția că ar trebui să faci toate lucrurile de una singură.
Dacă te simți mereu copleșită, poate că este un semnal că ar trebui să mai reduci volumul de muncă sau angajamentele sociale. Nu ar trebui să îți fie frică să ceri ajutorul altor persoane sau să delegi unele dintre sarcinile pe care le ai.
Posteaza comentariu