Care este motivul pentru care ar trebui să îți dai jos sutienul în caz de urgență
Deși sutienul acesta arată ca un sutien obișnuit și este folosit în mod normal, nu este. În caz de urgență, îl poți scoate, separa cupele, după care poți plasa nasul și gura în interiorul unei cupe, extinde cureaua de la sutien peste cap și respira în mod normal. Sutienul se transformă într-o pereche de măști de protecție, una pentru purtătorul sutienului, iar cealaltă pentru încă o persoană.
Pentru invenția sa, Bodnar a câștigat Premiul Nobel pentru Sănătate Publică, în 2009.
În discursul său de acceptare a premiului, Bodnar a glumit spunând că este nevoie de doar 25 de secunde pentru ca femeile să folosească acest dispozitiv personal de protecție, cinci secunde pentru a-l îndepărta și converti într-o mască și 20 de secunde pentru a se întreba cine este persoana norocoasă pe care o va salva.Conform Associated Press, doctorul Bodnar, care trăiește în prezent în Chicago, a avut inițial această idee după dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986.
Aceasta s-a gândit că, dacă oamenii ar fi avut măști ieftine și ușor accesibile în primele ore după dezastru, s-ar fi putut evita respirarea iodului 131, care duce la probleme cauzate de radiații, adăugând și că o mască realizată dintr-un sutien ar putea fi utilizată și în timpul unor dezastre precum incendii, furtuni de praf sau epidemii de gripă porcină. Cu alte cuvinte, trebuie să fii pregătit tot timpul, în orice loc, în orice moment și practic aproape fiecare femeie poartă sutien. Există și planuri pentru un dispozitiv de protecție pentru bărbați, deși forma exactă pe care o va avea nu a fost încă dezvăluită.