Ești deshidratată
Deshidratarea apare atunci când nu consumi suficiente lichide sau pierzi prea multe fluide. În această situație, tensiunea arterială scade iar sistemul nervos nu o poate controla și astfel apare riscul de leșin. De aceea, este important să consumi cantități suficiente de apă, mai ales atunci când afară este foarte cald. Dacă urina ta nu are o culoare transparentă, atunci înseamnă că nu consumi suficiente lichide.
Aritmia cardiacă
Această afecțiune constă într-un ritm neregulat al bătăilor inimii. Acest lucru face ca uneori să se încetinească ritmul cardiac și să scadă cantitatea de sânge care ajunge la creier, ceea ce poate conduce la leșin. Acesta s-ar putea să fie doar primul sau cel mai evident simptom al unei probleme medicale cu care te confrunți.
Dacă ai suspiciunea că suferi de aritmie, trebuie să mergi imediat la doctor, pentru ca acesta poate să fie semnul unei afecțiuni cardiace serioase, care trebuie tratată.Oprirea respirației cu aspect cianotic
Se întâmplă de obicei la copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani. Copiii plâng suficient de tare și de mult încât să rămână făr aer și să declanșeze astfel un răspuns automat al organismului, care conduce la leșin. Pielea poate căpăta nuanțe albăstrui, copiii pot să leșine și apoi să pară că sunt amețiți. Trebuie reținut că nu este un lucru voit. Deși înspăimântător la început, nu trebuie să te îngrijorezi, deși este posibil ca astfel de episoade să se mai repete.
Paloare și oprirea respirației
Și această manifestare apare de obicei tot la copiii mici. O teamă sau o durere bruscă face ca inima să se oprească pentru câteva secunde.
Fără să scoată niciun sunet, copilul poate deschide gura, înainte de a deveni foarte palid și să leșine timp de aproximativ un minut. De obicei, această situație apare în cazul copiilor care s-au lovit sau sunt răniți. Acest răspuns nu este declanșat de rana propriu-zisă, ci din cauza șocului pe care l-a produs. Dispariția acestei stări are loc până la vârsta de 5 ani.Hipoglicemia
Această stare apare ca urmare a scăderii cantității de zahăr din organism sub limita de toleranță a acestuia. Se manifestă prin stări de amețeală, tremurături, oboseală, confuzie și vedere încețoșată. Se poate remedia prin consumul unei mici cantități de zahăr, provenit dintr-un suc, fruct sau bomboană. În caz contrar, este posibil să apară starea de leșin.
Dacă se întâmplă acest lucru, situația se restabilește printr-o perfuzie cu glucoză care face ca organismul să elibereze mai mult zahăr.Diabetul
Nivelul ridicat de zahăr în sânge, cauzat de diabet, poate distruge partea sistemului nervos responsabilă pentru menținerea tensiunii arteriale în limitele normale. Această distrugere conduce la niveluri deosebit de scăzute ale tensiunii arteriale care pot favoriza apariția leșinului.
Medicamentele
Unele medicamente, cum sunt cele pentru reglarea tensiunii arteriale și antidepresivele, pot afecta felul în care funcționează inima și vasele de sânge, atunci când stăm în poziție verticală. Medicamentele pot contribui la scăderea tensiunii arteriale și la apariția leșinului.
Insulina, care se folosește pentru reducerea nivelului tensiunii arteriale la persoanele suferinde de diabet, poate cauza hipoglicemie care conduce, de asemenea, la apariția stării de leșin. La persoanele vârstnice, medicamentele, combinate cu afecțiunile de care se suferă și condițiile de mediu – de exemplu, staționarea într-o cameră supraîncălzită – pot conduce la apariția leșinului.
Posteaza comentariu