Cum recunoști o persoană bipolară

O persoană bipolară trebuie să treacă peste multe provocări, din cauza naturii simptomelor acestei tulburări. Nu este în măsură să controleze aceste schimbări disruptive ale dispoziției pe cont propriu. Iată cum poți recunoaște o persoană bipolară!

3 semne care te pot ajuta să recunoști o persoană bipolară


Tulburarea bipolară este uneori denumită tulborare mani-depresivă. Persoanele care suferă de tulburare bipolară au schimbări majore la nivelul stării de spirit, energiei și nivelului de activitate. Aceste lucruri pot influența relațiile, munca, școala și capacitatea zilnică de a funcționa.

1. Nivelul de energie fluctuează

Un semn al tulburării bipolare este reprezentat de schimbările extreme ale nivelului de energie. Într-o stare maniacală, pacienții se găsesc în imposibilitatea de a încetini.
Deseori, se comportă ca și cum ar fi băut prea multă cafea. În timpul acestor episoade, ei cred că au energie nesfârșită și vor să meargă zi și noapte. În această stare, vor avea un simț fals al ambiției și entuziasmului. Iar opusul va avea loc într-un episod depresiv. Li se pare că și chiar și să se dea jos din pat reprezintă o sarcină imposibil de realizat. Nu au energie să rezolve nici cele mai simple sarcini.

2. Nu are un ciclu normal de somn

După cum îți poți imagina, atunci când o persoană se află într-un episod sever depresiv, își dorește să doarmă tot timpul.
Când apar stări depresive severe, dispar energia sau înclinația de a face orice. Somnul pare a fi singura alternativă. Oamenii aflați într-o stare maniacală pot sta și câteva zile fără să doarmă. De asemenea, pot pierde noțiunea timpului. Având un sentiment fals de energie, acești oameni simt că nu au nevoie de somn și au o dorință puternică de a face cât mai multe lucruri, de cele mai multe ori în același timp. Capacitatea de autoreglare este inexistentă.

3. Schimbările de dispoziție provoacă modificări ale apetitului

Pierderea poftei de mâncare este un simptom care este corelat adesea cu depresia severă.
Dezinteresul în ceea ce privește alimentația nu este neobișnuit pentru pacienții bipolari care trec printr-un episod de depresie severă. Nu există nicio bucurie în ceea ce privește mâncarea, chiar dacă este vorba de preparatele preferate ale pacienților. Aceștia pot sta chiar și câteva zile fără mâncare. Ei pot fi total conștienți de faptul că nu au mâncat, ignorând semnalele din corpul lor. Pacienții care trec printr-o fază maniacală nu se pot opri din mâncat. Consumul exagerat de alimente și băuturi merge mână în mână cu mania.
Abilitatea de a controla mâncatul impulsiv nu există în aceste momente.
iulia-mirica