5. Păstrează curăţenia
Alergenii precum praful, polenul, acarienii sau substanţele iritante precum cele din mobilier, din podea sau materiale textile, pot provoca respiraţia dificilă în timpul somnului şi sforăitul. De asemenea, ai grijă să schimbi periodic filtrele aparatului de aer condiţionat.
6. Încearcă să afli care e problema ta
Este important să conştientizezi că ai o problemă cu sforăitul şi să încerci să-ţi dai seama de ce se întâmplă pentru a înţelege ce poţi să faci ca să o rezolvi. Analizează-ţi cu atenţie stilul de viaţă, dieta, situaţia de la serviciu, orice crezi că are legătură cu această problemă.
7. Pastile antisforăit
Există spray-uri şi pastile despre care se spune că reduc sforăitul. Realizate din enzime naturale care previn şi limitează congestia nazală, acestea dau rezultate în cazul unor persoane, dar nu funcţionează la fel de eficient în toate cazurile.
8. Pune arome diferite în umidificator
Unele uleiuri, precum cel de mentă sau de eucalipt, îţi îmbunătăţesc respiraţia şi curăţă sinusurile în timp ce dormi. Cu 30 de minute înainte de culcare, toarnă 3-5 picături în rezervorul umidificatorului. Dacă vrei să pui mai multe, poţi să faci asta după ce ai încercat o perioadă o doză mai mică, pentru a nu crea un miros înţepător şi iritant.
9. Aranjează-ţi perna
Ridicarea capului poate ajuta la eliberarea căilor respiratorii şi implicit la o respiraţie mai bună în timpul somnului. Dar dacă ţii capul prea sus când dormi, poţi să începi să sforăi.
Posteaza comentariu