Cât durează mahmureala: 5 remedii naturale

Hidratarea este cea mai importantă atunci când te trezeşti după o noapte în care ai consumat o cantitate exagerată de alcool. Ce trebuie să faci ca să-ți ameliorezi starea?
În mod normal, mahmureala va trece în decurs de 24 de ore. Această stare îngrozitoare debutează la câteva ore după ce ai încetat să consumi alcool, atunci când concentrația alcoolului din sânge scade progresiv. Simptomele mahmurelii apar când concentrația alcoolului din sânge este foarte mică și pot să se prelungească până la 24 de ore. 


Hidratează-ţi corpul!

Prima şi cea mai importantă regulă când eşti mahmură este aceea de a consuma multă apă pentru a hidrata corespunzător corpul. Această regulă te va ajuta să scapi de durerea de cap şi să asiguri corpului conţinutul de apă de care are nevoie.
De asemenea, poţi să alternezi băuturile alcoolice cu apă plată ca să eviţi o deshidratare gravă a corpului. Astfel, riscul de a te simţi mizerabil după noaptea de petrecere este unul mult mai mic, susţine specialistul. 


Consumă fructe şi legumele verzi

După o noapte în care ai băut, la mahmureală contribuie și nivelul scăzut de vitamine B și C din organism. Fructele proaspete sau sucul lor, în special citricele, sunt o doză necesară de vitamina C, iar alte fructe îți oferă zaharuri naturale care grăbesc absorbția alcoolului.
Legumele recomandate sunt cele verzi, bogate în vitamina B, în special B12, de la spanac și pătrunjel până la broccoli. 


Odihneşte-te şi bea ceaiuri!

O noapte lungă de beţie trebuie urmată fără doar şi poate de multă odihnă. De un mare ajutor sunt şi ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile naturale de fructe care vor ajuta ficatul să îşi revină.  


Mierea te scapă de greaţă

Un remediu eficient împotriva mahmurelii este mierea. Asta pentru că mierea conţine fructoză, care ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede.
Fructoza o mai poţi găsi în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.


Supă la micul dejun

Supa miso, o specialitate japoneză este recomandată pentru micul dejun atunci când eşti mahmură. Datorită ingredientelor fermentate, aduce corpului bacterii bune care calmează stomacul deranjat de o cantitate prea mare de alcool. Miso este o pastă rezultată din fermentarea boabelor de soia verzi care este foarte apreciată în Japonia. Este o sursă bună de minerale precum zinc, fosfor şi fier, asigurând astfel corpului exact ceea ce-i lipseşte.