Tratament
Desi nu exista niciun tratament care sa vindece complet aceasta afectiune, medicul va poate ajuta sa va simtiti mai bine si sa incetiniti distrugerile de la nivelul plamanilor.
"BPOC este o afectiune care, depistata precoce, poate beneficia de un tratament mult mai eficient, comparativ cu stadiile avansate ale bolii. Medicatia existenta amelioreaza simptomele respiratorii astfel incat pacientii isi pot desfasura activitatile cotidiene in conditii mult mai bune. In acelasi timp, putem vorbi despre o incetinire sau chiar stopare a declinului functiei pulmonare printr-o reducere a expunerii la factorii de risc implicati in patogeneza acestei afectiuni", precizeaza Dr. Magdalena Ciobanu de la Institutul de Pneumologie.
In lipsa tratamentuli, BPOC este o afectiune progresiva, care pe masura ce se agraveaza, modifica dramatic activitatile zilnice ale pacientilor, care ajung sa intampine dificultati majore de respiratie sau au senzatia de sufocare atunci cand urca treptele, se plimba sau cand se spala si se imbraca dimineata.
Programul de tratament al BPOC include 4 componente: evaluare si monitorizare boala, reducere factorilor de risc, tratamentul BPOC stabil si tratamentul exacerbarilor. "Tratamentul farmacologic poate imbunatati si ameliora simptomele, reduce frecventa si severitatea exacerbarilor, ameliora statusul de sanataet si creste toleranta la efort", mai declara medicul pneumolog.
Posteaza comentariu