Consumul moderat de bere este recomandat de specialiştii din lumea întreagă pentru conţinutul său bogat în nutrienţi care ajută în diverse probleme. Află în ce situaţii te ajută consumul moderat de bere!
Creşte nivelul de “colesterol bun” (colesterol HDL)
Cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL) în sânge creşte în timpul consumului de bere. S-a arătat că nivelul mai ridicat de „colesterol bun” se asociază cu un risc mai mic de boli coronariene. Cercetările au demonstrat că un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol HDL.
Pe lângă acest beneficiu, cercetătorii au arătat că berea mai aduce şi alte beneficii atunci când nu se face abuz de ea şi se consumă cu moderaţie:
1. Asigură protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori
Unele cercetări au demonstrat că cei care consumă bere în mod responsabil beneficiază de un grad de protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cunoscută ca fiind cauza majorităţii ulcerelor de stomac şi un posibil factor de risc pentru cancerul de stomac. Consumul de bere facilitează eradicarea acestui organism datorită unui efect antibacterian.
2. Nu îngraşă
Are un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice - 43 kcal la 100 ml în cazul celei cu alcool şi doar 17 kcal la 100 ml în cazul celei fără alcool.
3. Rehidratează după efort fizic
Cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicina a Universităţii din Granada şi cei din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid au decis: consumul responsabil de bere, cu şi fără alcool, este o modalitate de a ne rehidrata după efort fizic.
4. Reduce riscul formării pietrelor la rinichi
Berea are un conţinut redus de calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ajută la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi.
5. Reduce riscul de apariţie al bolii Parkinson
Mai multe studii au arătat că berea consumată în cantităţi moderate şi alţi câţiva factori ai stilului de viaţă se asociază unui risc scăzut de dezvoltare a bolii Parkinson.
6. Este o sursă de antioxidanţi
Berea conţine antioxidanţi naturali, sursa lor fiind atât malţul (orz), cât şi hameiul.
7. Este o sursă bogată de siliciu
Provenit din două surse naturale: apă şi în special orz, s-a dovedit că siliciul este important pentru sănătatea oaselor, îmbunătăţind chiar densitatea minerală a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dietă.
8. Este o sursă de vitamina B12 in dietele vegetariene
O sursă naturală de vitamina B12, care se găseşte în special în alimentele de origine animală şi care are un rol decisiv in buna functionare a sistemului nervos, fiind supranumită vitamina bunei dispoziţii, este chiar berea.
9. Este o sursă de fibre
Două pahare de bere conţin în medie 10% din doza zilnică recomandată de fibre solubile, unele beri putând furniza până la 30%.