Un studiu britanic despre calitatile alimentelor arata ca puiul si carnea de curcan contin triptofan, un aminoacid care se transforma in serotonina, si pot creste nivelul "hormonului fericirii".
Studiile cercetatorilor de la Universitatile Harvard si Oxford arata ca femeile, care apeleaza la dietele bogate in proteine, si scazute in carbohidrati isi reduc nivelul de serotonina. Acest lucru le predispune la depresii, la revenirea rapida la vechea greutate, la bulimie si la probleme pe fond afectiv.
Tototdata, specialistii recomanda sa se consume ciocolata, deoarece contine o substanta naturala numita feniltilamina, care creste nivelul endorfinelor, actionand ca un antidepresiv natural.
Alege alimentele cu grija!
O dieta saraca poate transforma pe oricare dintre noi intr-o persoana anxioasa, depresiva, obosita, si chiar cu tendinte suicidale. S-a observat ca nivelul de serotonina din creier creste atunci cand consumam anumite alimente precum: carne de pasare, sardine, somon, ton proaspat, nuci si seminte.