Insomnie

9 semne că ai lipsă de magneziu

Magneziul reprezintă o parte vitală a vieții noastre, iar organismul uman folosește acest mineral pentru mai mult de 300 de reacții biochimice precum somnul, presiunea sanguină, funcția imună, metabolism.
Magneziul este un macro-mineral, ceea ce înseamnă că organismul uman are nevoie de cantități mari pentru a funcționa normal. Însă multe persoane prezintă o lipsă de magneziu care se poate manifesta sub forma mai multor simptome. Iată despre ce este vorba!

Cum te avertizează organismul că ai lipsă de magneziu?


1. Anxietate și depresie

Toată lumea suferă la un moment dat în viață de neliniște, anxietate sau depresire, însă pentru unele persoane poate fi o parte debilitantă a vieții de zi cu zi.
Cercetările au arătat legături între deficitul de magneziu și impactul pe care îl are asupra sănătății mintale.

2. Crampe și spasme musculare

Atunci când avem o lipsă de magneziu, mușchii încep să se contracte și rămân astfel pentru că nu există suficientă energie pentru a se relaxa. Dacă ai simțit brusc spasme în picior, șold, braț sau orice altă parte a corpului, este posibil să te confrunți cu o lipsă de magneziu.

3. Insomnie și probleme cu somnul

Magneziul este responsabil pentru funcționarea receptorilor din creier care ajută la reglarea tranziției creierului într-o stare mai odihnitoare.


4. Oboseală și un nivel scăzut de energie

Pe lângă insomnii, deficiența de magneziu poate duce la scăderea energiei și la o stare generală de oboseală pe tot parcursul zilei.

5. Dezechilibre hormonale

Magneziul joacă un rol important în echilibrarea hormonilor, funcția tiroidiană și reglarea stresului, ducând la funcționarea corectă a hormonilor.

6. Afecțiuni ale inimii

Dacă suferi de boli de inimă, este posibil să ai un deficit de magneziu. Studiile au arătat că nivelul scăzut de magneziu reprezintă cel mai important predictor al bolilor cardiovasculare.

7.
Oase fragile


Calciul a fost întotdeauna prezentat drept mineralul miraculos pentru vindecarea oaselor. Deși calciul este foarte important, magneziul joacă un rol și mai important. Fără magneziu, calciul nu poate funcționa corect.

8. Hipertensiune

Multiple studii au indicat legătura dintre deficitul de magneziu și tensiunea arterială ridicată.

9. Alte deficiențe minerale


Magneziul este vital pentru absorbția și funcțiile multor minerale și vitamine diferite, de care are nevoie organismul nostru, inclusiv vitamina D, calciu, potasiu, vitamina K și mulți alți nutrienți importanți.
Fără magneziu, corpul nostru nu poate utiliza eficient alte minerale și vitamine, ceea ce poate duce la deficiențe suplimentare. Magneziul ar trebui administrat împreună cu alte suplimente pentru ca acestea să funcționeze corect și eficient.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod