8 obiceiuri zilnice care-ţi distrug sănătatea

Unele lucruri pe care le faci zilnic pot să aibă un impact negativ asupra sănătăţii. Foloseşti smartphone-ul înainte de culcare sau foloseşti parfumul?
Poate nu te-ai fi gândit că anumite obiceiuri pe care le faci zilnic din reflex pot să îţi influenţeze sănătatea. Însă, unele dintre ele, cum ar fi folosirea telefonului pe întuneric, folosirea parfumului sau obiceiul de a-ţi opri strănutul, pot să dăuneze grav sănătăţii.

Iată ce obiceiuri zilnice îţi pot distruge sănătatea:


1. Ai obiceiul de a-ţi opri strănutul

Nu mai face acest lucru, deoarece presiunea intracraniană creşte semnificativ şi circulaţia sângelui spre creier este întreruptă. Acest obicei pe care poate nu l-ai perceput ca fiind nociv poate să cauzeze dureri de cap, iar în timp pot să apară probleme de auz şi o afectare a vaselor sanguine.



2. Foloseşti zilnic parfumul

Cu siguranţă că eşti conştientă de faptul că orice parfum, chiar şi cele scumpe, au la bază substanţe sintetice, iar unele dintre ele sunt foarte nocive pentru sănătate. Printre efectele nocive cauzate de folosirea zilnică a parfumului se numără: starea de ameţeală, senzaţia de greaţă şi somnolenţa accentuată. De asemenea, aceste parfumuri irită ochii, pielea şi gâtul, de aceea este de preferat să le aplici pe haine, ignorând acea regulă potrivit căreia se aplică în anumite zone ale corpului pentru ca mirosul să persiste.


3. Foloseşti telefonul după ce te-ai băgat în pat

Lumina artificială a telefonului tulbură producţia melanoninei, acel hormon care te ajută să dormi bine şi să te trezeşti odihnit. Evită să mai iei telefonul cu tine în dormitor, deoarece un nivel scăzut al melatoninei a fost asociat cu un risc mai mare de a suferi de depresie, obezitate, cancer şi boli de inimă.



4. Păstrezi mâncarea în caserole de plastic

Aceste caserola au în conţinutul lor bisfenol şi ftalaţi, substanţe care tulbură grav sistemul endocrin şi care pot să ajungă în mâncarea pe care o consumi zilnic. Este de preferat să eviţi aceste recipiente şi să optezi pentru cele din sticlă, oţel inoxidabil sau ceramică.


5. Te speli pe dinţi imediat după ce ai mâncat

Stomatologii recomandă să ne spălăm pe dinţi la 30 de minute sau chiar o oră după masă. Alimentele şi băuturile pe care le consumăm, în special cele mai acide, au un efect asupra smalţului dentar, iar dacă foloseşti imediat periuţa de dinţi nu vei face decât să permiţi acestor acizi să se infiltreze şi mai adânc.



6. Foloseşti numai săpun antibacterian

O mulţime de bacterii de la suprafaţa pielii au un rol protector pentru noi, de aceea nu este deloc recomandat să te speli zilnic cu săpun antibacterian. Dermatologii recomandă folosirea acestor săpunuri de maximum 2 ori pe săptămână.


7. Porţi blugi foarte strâmţi

Dacă sunt foarte strâmţi şi din material care nu este elastic, blugii pot să fie foarte inconfortabili şi să oprească circulaţia sângelui la nivelul picioarelor.


8. Bei zilnic suc proaspăt stors de fructe

Acesta trebuie consumat doar în cantităţi mici şi nu zilnic, deoarece nu conţine fibre şi înlăturând pulpa fructelor vei rămâne doar cu zahărul din ele. Mai mult, sucurile din fructe pot să provoace alergii, nu sunt deloc recomandate persoanelor supraponderale şi nici diabeticilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod