8 efecte adverse ale antibioticelor

Românii iau antibiotice "după ureche", arată un studiu al Ministerului Sănătăţii care atrage atenţia că peste jumătate din români au luat antibiotice în ultimele 12 luni. Trebuie să le cunoşti efectele adverse şi să te gândeşti de două ori înainte să le iei!

Românii iau antibiotice "după ureche", arată un studiu al Ministerului Sănătăţii care atrage atenţia că peste jumătate din români au luat antibiotice în ultimele 12 luni. Trebuie să le cunoşti efectele adverse şi să te gândeşti de două ori înainte să le iei!

 

1. Distrug flora bacterienă benefică în intestin. Antibioticele distrug agenţii patogeni, dar şi bacteriile bune, cele care echilibrează flora intestinală.
2. Alergii în rândul copiilor şi nu numai.

Copiii până la 1 an sunt sensibili şi pot dezvolta uşor alergii la medicamente sau alimente. Unele studii susţin că administrarea antibioticelor la vârste foarte mici poate produce apariţia astmului infantil.
3. Fluoroza. Antibioticele pot determina fluoroza – pătarea danturii la nivelul incisivilor.
4. Scad imunitatea prin distrugerea bacteriilor probiotice care nu se mai pot înmulţi.
5. Favorizează apariţia candidei, o ciupercă aflată în aparatul digestiv, care se înmulţeşte atunci când se dezechilibrează pH-ul, lucru pe care îl face tratamentul cu antibiotice.
6.
Perturbă flora bacterienă a copilului, în cazul administrării pe perioada alaptării, deoarece antibioticele trec în laptele matern.
7. Creează bacterii rezistente prin tratament îndelungat şi repetat care vor fi mult mai greu de tratat după aceea.
8. Un antibiotic nepotrivit poate duce la apariţia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.

 

De reţinut! Antibioticele acţionează asupra bacteriilor, şi nu asupra virusurilor, iar administrarea lor în cazul unei simple afecţiuni de natură virală nu face altceva decât să sporească rezistenţa organismului la substanţa activă.

 

 

Alege antibioticele naturale


„Trebuie să ştim că există atât plante, cât şi produse naturale care au o mare putere antibiotică. Diferenţa dintre antibioticele de sinteză şi cele naturale este că cele din urmă nu dau reacţii adverse şi pot fi administrate nu doar în tratarea infecţiilor, dar şi în prevenirea lor.

De exemplu, infecţiile din sezonul rece sunt provocate în cea mai mare parte de virusuri, iar vindecarea pacienţilor se poate face şi fără antibiotice, motiv pentru care administrarea lor pentru semne minore de răceală este o modalitate de tratament greşită, la fel de eronată fiind şi administrarea preventivă”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MARIUS pe 18 Sep 2013, 20:09
    antibiotice

    am o intrebare iau un antibiotic prescris de medic COTRIM_CT 800 MG SI MI.AU APARUT PE PICIOARE O PATA MARE ROSIATICA CU MANCARIMI POATE FI DE LA MEDICAMENT SI IN PALMA TOT O PATA DAR M.AI DUREROASA SI E ALBASTRUIE MA POATE CINEVA AJUTA CU UN RASPUNS

    0
    0

  • jeni pe 5 Mai 2012, 15:50
    reactii adverse la antibiotic

    am fost diacnosticata cu ciroza si bacteria pylori,mi s-a prescris 2 feluri de antibiotic,am luat 2 zile si a inceput sa mi se usuce gura,simt ca imi iese caldura pe nas,urechi s gura-tremur si ma inteappa si inima,pot continua sau sa renunt sa i-au acest tratament?

    1
    4

  • intempestiv pe 29 Apr 2012, 21:39
    prostitutie profesionala

    Ar fi util ca aceste eminente care ne sfatuiesc gratuit sa mearga de urgenta la ortopede sa se verifice la coloana vertebrala. Nu de alta da am obosit de medicii care fac confuzie intre profesia lor si cea de agent de vanzari.

    0
    2

  • mircea pe 7 Mar 2011, 11:26
    articol bun

    Sunt punctate niste lucruri corecte si util de stiut de cat mai multi dintre noi. In general suntem prea ignoranti in privinta asta.

    2
    0

  • Euroscepticu pe 2 Mar 2011, 20:08
    De doi lei naturale!

    Medici nu mai faceti medicina cu apa chioara! Nu-i mai intoxicati pe oameni cu asemenea studii fara rost, nu le-a cerut nimeni. Invatati ce trebuie sa prescrieti ATUNCI CAND TREBUIE decat sa ne explicati ce nu vreti voi sa ne dati, ca asa e la moda. Nu avem nevoie de bombonele si siropuri fara efecte, dar extrem de scumpe. E cineva nebun sa ia medicamente cind nu-l doare nmic?

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod