Există câteva dureri cu care ne confruntăm adesea, dar pe care de cele mai multe ori le ignorăm. Este foarte greşit şi ne punem în pericol sănătatea. Iată opt dureri care necesită obligatoriu un consult de specialitate! Nu le ignora!
1. Durere în zona pelviană
Nu le ignora şi mergi la un consul ginecologic dacă acestea sunt regulate şi le resimţi pe o perioadă mai lungă de timp. Aceste dureri însoţite de distensie abdominală, dureri abdominale şi sângerările care nu au legătură cu ciclul menstrual pot să constituie câteva semnale de alarmă pentru cancerul de col uterin. Dacă ai "dureri jos" nu amâna vizita la ginecolog!
2. Urinările repetate cu durere şi usturime
Pot să semnaleze o infecţie urinară care trebuie tratată de medicul urolog. "Este important să tratezi corespunzător infecţiile urinare, deoarece cele care recidivează duc la infecţii tot mai mari, care pot cuprinde uretrele şi chiar rinichii", atenţionează dr.
Radu Constantiniu, medic primar urolog în cadrul Centrului Medical Focus din Bucureşti. Dacă ai constatat prezenţa simptomelor enumerate nu ezita să mergi la un medic urolog pentru un diagnostic corect al problemei pe baza unui test simplu de urină.
3. Durerea la nivelul ochilor
Potrivit specialistului, majoritatea afecţiunilor oculare nu dor, însă există şi siuaţii în care poţi să resimţi o durere la nivelul ochilor şi anumă dacă ai: glaucom, ochi uscaţi, lovitură la ochi, eroziunea corneei (zgârietura) sau cancer ocular. Mergi la oftalmolog!
4. Dureri de cap frecvente şi intense
Durerile de cap frecvente pot reprezenta un semnal de alarmă care nu trebuie lăsat netratat pentru că "pot produce alterări anatomice şi reprezintă un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral", explică dr. Armand Frăsineanu, specialist în neurologie la Spitalul Colentina din Capitală.
De reţinut! Dacă durerea nu cedează la medicamente şi rezistă peste o zi, este recomandat să te programezi pentru un consult medical, pentru a exclude existenţa unei afecţiuni mai serioase.
5. Dureri lombare frecvente
Aceste dureri resimţite în zona lombară pot să aibă sau nu legătură cu coloana vertebrală. De multe ori problemele la nivelul rinichilor sau o infecţie cu transmitere sexuală (cum ar fi gonoreea) pot să declanşeze sau să accentueze aceste dureri lombare. Gonoreea se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener infectat. Gonoreea, cunoscută şi sub numele de blenoragie, este o foarte frecventă boală cu transmitere sexuală, produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Această bacterie infectează suprafeţele cutanate şi mucoase ale porţiunii terminale ale tractului genito-urinar, ale anusului, rectului şi orofaringelui, iar netratată se poate răspândi, aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea.
6. Dureri în timpul actului sexual
De cele mai multe ori, dispareunia (cum mai este numită durerea in timpul actului sexual) apare atunci când femeia nu reuşeşte să se relaxeze şi, prin urmare, gradul de excitare este scăzut, împiedicând lubrifierea normală a vaginului. Dar, există şi situaţii în care dispareunia ascunde probleme genitale mai serioase, de aceea este recomandat să consulţi un medic ginecolog pentru a exclude o eventuală complicaţie.
7. Ai o aluniţă care te doare
Acesta este unul dintre semnele care pot anunţa o modificare la nivelul alunitei. în cazul în care remarci ceva suspect la forma unei aluniţe şi resimţi o durere, nu ezita să mergi la un consult dermatologic. Melanomul (cea mai agresivă formă a cancerului de piele) apare atunci când melanocitele (celulele din piele responsabile de producerea pigmentului) cresc necontrolat şi invadează alte ţesuturi. Acest tip de cancer poate fi vindecat când este depistat precoce, dar este fatal când este lăsat să progreseze. Poate să apară oriunde pe suprafaţa corpului, pe piele aparent sănătoasă, dar şi pe aluniţe (nevi nevocelulari).
8. Modificări şi dureri la nivelul sânilor
Ştim cât de importantă este autoexaminarea periodică a sânilor pentru a depista eventualele probleme. De asemenea, dacă ai constatat o roşeaţă, o porţiune întărită, schimbări la nivelul mamelonului, scurgeri inexplicabile (fără să fii în perioada de alăptare) şi durere persistentă nu amâna un consult medical.
Comentarii (2)
Oncozul! O metoda simpla, naturala si eficienta de a lupta impotriva cancerului. Oncozul este un preparat care are la baza extract din venin de scorpion. Tratamentul cu Oncozul aduce importante beneficii pacientilor care sufera de diferite forme de cancer datorita efectului sau antitumoral, antiinflamator, analgezic si imunomodulator. Rezultatele tratamentului cu Oncozul se observa din primele 10 zile de la inceperea tratamentului la peste 90% din pacienti. Cresterea poftei de mancare, imbunatatirea somnului si diminuarea durerilor sunt printre primele rezultatele pe care pacientul bolnav de cancer le observa in primele saptamani de tratament. Datorita efectului puternic antitumoral, Oncozul reduce cu peste 30% dimensiunea tumorilor in peste 80% din cazuri in primele 5 luni de tratament. Utilizarea tratamentului in paralel cu chimioterapia si/sau radioterapia diminueaza considerabil reactiile adverse ale acestora. Informatii referitoare la terapia cu Oncozul sunt disponibile la adresa: http://oncozul.com/ Oncozul este cea mai eficienta terapie alternativa in tratarea cancerului.
Am 54 de ani obez inaltime 1.76,greutate 120 kg sufar de mai mult timp de incontinenta urinara matrataez cu vessicare pe timpul tratamentului nu mai am probleme dar dupa ce nu mai urmez doua zile incepe iar calvaru m,apoate ajuta cineva cu un sfat sau un tratament naturist multumesc 0723625668
Posteaza comentariu