Care sunt cauzele apariției cancerului la plămâni pentru nefumători?
1. Radon
Radonul a fost identificat drept cauza principală a cancerului pulmonar. Gazul de radon, un produs secundar al uraniului care se descompune, se găsește în aerul din jurul nostru și este, în general, inofensiv. Pericolul apare atunci când acest gaz radioactiv este prins undeva, așa cum se poate întâmpla în mine și în etajele inferioare ale unor case. Chiar și în aceste cazuri, trebuie să fii expus mult timp pentru a te îmbolnăvi.
2. Fum de țigară
Între 15% și 35% din cazurile de cancer pulmonar la nefumători pot fi cauzate de fumatul pasiv. Există două tipuri de fum pasiv: fumul pe care un non-fumător îl inhalează de la capătul unei țigări sau trabuc și fumul pe care un nefumător îl inhalează după ce a fost expirat de un fumător.
Unele grupuri de persoane sunt mai susceptibile când vine vorba de cancerul la plămâni din fumatul pasiv, inclusiv persoanele expuse la acesta în copilărie.3. Azbest
Azbestul se referă la un grup de minerale găsite în multe materiale de construcție, precum și piese de mașini. Din cauza faptului că legătura dintre cancerul pulmonar și azbest este bine cunoscută, azbestul este folosit mult mai rar în prezent față de trecut. Cel mai mare risc de a dezvolta cancer pulmonar din cauza azbestului este prezent în industriile cu risc sporit, cum ar fi construcțiile.
4. Poluare
Poluarea care provine din țevile de eșapament, centralele electrice, sobele pe lemne și alte surse pot duce, de asemenea, la apariția cancerului pulmonar. În 2013, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a declarat că aerul din exterior este un potențial cancerigen, din cauza legăturii cu cancerul pulmonar și al vezicii urinare.
5. Radiații
Persoanele care au făcut un tratament pe bază de radiații în zona pieptului, de obicei pentru un alt tip de cancer, au fost supuse unui risc mai mare de apariție a cancerului la plămâni, chiar dacă nu au fumat niciodată.
6. Mutații genetice
Pe lângă diferențele genetice dintre tumorile cancerului pulmonar la persoanele care fumează versus nefumători, există diferențe genetice și în rândul oamenilor pur și simplu. Acestea pot fi moștenite sau dobândite în timpul vieții.
Posteaza comentariu