Binecunoscutul ulei de ricin nu este rezervat doar pentru ritualurile de frumusețe din anii ’50, ci revine în atenția celor care își doresc un remediu natural, fără efecte avderse, pentru un ten fără urmă de acnee sau cearcăne. Uleiul de ricin este obținut prin presarea semințelor plantei Ricinus communis și este o soluție rapidă pentru hidratare, păr strălucitor și îmbunătățirea digestiei.
Iată care sunt principalele beneficii pe care ți le aduce uleiul de ricin:
1. Piele netedă, fără acnee sau roșeață
În fiecare zi trebuie să acoperi acneea sau cicatricile cu un machiaj complex? Dar dacă ai reuși să îmbunătățești textura tenului și să nu mai ai nevoie de minutele în plus dedicate machiajului? Acidul ricinoleic din componența uleiului de ricin are proprietăți antioxidante și antimicrobiene. Astfel se explică de ce este util în lupta împotriva apariției ridurilor, prin neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi, dar și împotriva leziunilor acneice, prin hidratare și igienizare constantă a pielii.
Câteva picături de ulei de ricin aplicate pe tenul curat, imediat după spălarea feței cu apă călduță, pot face minuni.
Primul efect va fi o relaxare a trăsăturilor și eliminarea semnelor oboselii de pe chip. Tenul tău va fi mai luminos după doar o săptămână de utilizare zilnică. Pielea sensibilă sau deshidratată va fi din nou catifelată și vei putea zâmbi fără griji.De asemenea, dacă ai probleme cu rozaceea sau pur și simplu te aprinzi la față când bate vântul sau este frig, uleiul de ricin te va ajuta să ai un ten frumos, indiferent de vremea de afară. Creează un strat de protecție la suprafața pielii, iar factorii externi nu vor cauza inflamații sau uscare excesivă. Este indicat să iei ulei de ricin la tine și dacă mergi într-o vacanță la schi. Vei rezista mult mai ușor la temperaturi scăzute, iar la întoarcere nu vei fi nevoită să aplici multe măști de hidratare pentru a reface echilibrul tenului. Și dacă mergi la mare poți folosi ulei de ricin în cadrul ritualului de îngrijire.
După o zi petrecută pe plajă, pielea se poate descuama datorită expunerii îndelungate la soare. Aplică 3-4 picături pe față și decolteu pentru a preveni uscarea sau cojirea pielii. Este un tratament excelent pe timp de noapte, stimulând refacerea pielii și reducerea imperfecțiunilor.
2. Păr bogat și lucios
Ai nevoie de mult fixativ pentru a ține în frâu părul creț sau electrizat? Ei bine, înainte să aplici mai multă spumă sau gel, încearcă și uleiul de ricin. Acest ulei hidratează părul în profunzime și menține un aspect frumos al coafurii pe durata întregii zile. Nu vei mai avea probleme cu firele rebele care îți pot compromite look-ul. În plus, dacă folosești uleiul de ricin ca mască vei reuși să previi și ruperea firelor de păr.
Folosește 3-4 linguri de ulei, aplică uniform de la rădăcini până la vârfuri și lasă să acționeze 30 de minute.
După aceea clătește cu apă călduță, șamponează și folosește balsamul obișnuit. A doua zi va fi mai ușor să piepteni părul și vei simți că este mătăsos la atingere.
3. Un abdomen plat
Urmezi o dietă sănătoasă, faci sport, dar nu reușești să obții abdomenul plat pe care ți-l dorești? Este momentul să dai o șansă uleiului de ricin. O digestie lentă poate fi un obstacol atunci când vrei să porți o măsură mai mică la haine. În drumul spre silueta ideală, îmbunătățirea digestiei are un rol esențial. Uleiul de ricin este un laxativ natural, care înlătură constipația și aplatizează abdomenul. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizezi o cantitate mare pentru că poate cauza diaree și dureri abdominale.
Când nu ar trebui să folosești ulei de ricin
Potrivit studiilor de specialitate uleiul de ricin nu este recomandat femeilor însărcinate pentru că ar putea declanșa contracțiile uterine și travaliul prematur. Utilizarea externă este în continuare posibilă, dar viitoarele mămici trebuie să evite să consume ulei de ricin.