Chiar dacă nu este cea mai atrăgătoare tehnică, clătirea gurii cu ulei de cocos timp de 10-20 de minute pe zi este o metodă fantastică de detoxifiere si stimulare a imunității.
Gustul și textura puțin neplăcute vor fi ușor de trecut cu vederea odată ce vei descoperi beneficiile remarcabile ale acestui ulei pentru sănătatea ta. Bacteriile din gură creează depuneri de tartru pe dinți. Dacă acesta se acumulează poate provoca diverse probleme, cum ar fi respirația urât mirositoare, inflamarea gingiilor și cariile.
Uleiul de cocos este un remediu rapid pentru igiena danturii deoarece conține acid lauric, care are proprietăți antimicrobiene. Atunci când te clătești cu ulei, bacteriile sunt dizolvate, iar riscul de carii sau infecții este redus semnificativ.
Iată care sunt beneficiile clătirii zilnice a dinților cu ulei de cocos:
1. Elimină respirația urât mirositoare
Halena este cauzată de bacterii. Potrivit specialiștilor, după numai două săptămâni de utilizare zilnică a uleiului de cocos, respirația urât mirositoare va fi eliminată.
Uleiul de cocos este la fel de eficient împotriva halenei ca și clorhexidina,un agent antibacterian prezent în apa de gură.2. Reduce tartrul și gingivita
Gingivita provoacă iritatarea, înroșirea și inflamarea gingiilor. Apare atunci când sistemul imunitar începe să atace bacteriile din tartrul dentar. După numai 10 zile de clătire cu ulei de cocos nivelul de bacterii va scădea semnificativ, nu vei mai avea gingiile inflamate și vei putea zâmbi fără griji.
3. Tratează eficient sensibilitatea dentară
Printre cauzele sensibilității dentare se numără cariile din apropierea liniei gingiilor, gingivita, acumularea tartrului și inflamația cauzată de bacterii – exact problemele pe care uleiul de cocos le rezolvă. Dacă până acum îți era teamă să mănânci înghețată sau alimente fierbinți, uleiul de cocos te va scăpa de griji și vei putea să savurezi din nou alimentele tale preferate.
4. Albește dinții fără riscuri
Igiena dentară deficitară, periajul necorespunzător și evitarea utilizării aței dentare pot provoca decolorarea dinților, care vor căpăta un aspect gălbui, neplăcut. Folosește uleiul de cocos pentru dinți strălucitori, fără pete.
5. Luptă împotriva cariilor
Potrivit studiilor de specialitate, bacteriile care determină apariția cariilor produc acizi grași în cadrul ciclului de viață. Pe măsură ce acestea se dezvoltă, ele oferă o suprafață pe care pot apărea și alte bacterii.
Toți acești agenți patogeni trebuie să comunice între ei pentru a rămâne activi.Streptococcus mutans și Lactobacillus sunt bacteriile responsabile de apariția cariilor dentare. Acestea secretă acizi care erodează smalțul dentar după ce consumă zahăr din alimentele ingerate. Acidul lauric conținut de uleiul de cocos inhibă creșterea bacteriilor dăunătoare și protejează smalțul.
Cum folosești corect uleiul de cocos pentru dinți?
Este nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a beneficia de efectele pozitive ale uleiului de cocos asupra igienei bucale. În primul rând trebuie să alegi ulei de cocos extravirgin, presat la rece. Evită uleiul rafinat. Dimineața, pe stomacul gol, ia o lingura de ulei de cocos și clătește-ți gura timp de 10-20 minute.
Încearcă să menții maxilarul relaxat în timp ce te clătești.
Când uleiul devine alb, scuipă și clătește-te cu apă. Nu înghiți uleiul! Acesta conține bacterii și toxine care au fost îndepărtate de pe dinți și din cavitatea bucală.
După aceea, spală-te cu pastă de dinți ca de obicei. Repetă în fiecare zi pentru un zâmbet frumos și sănătos.Dacă ți se pare că durează prea mult, încearcă să îți distragi atenția în timp ce își clătești gura cu lei. De exemplu, poți începe să faci ordine prin casă și nu vei simți când au trecut cele 20 de minute. Îl poți folosi și atunci când faci un duș rapid înainte să-ți începi ziua de lucru. De asemenea, dacă drumul spre serviciu îți ia ceva timp, poți folosi uleiul în timp ce ești în mașină și aștepți in trafic.
Ca să nu te plictisești poți experimenta cu arome diferite, adaugând 1-2 picături de uleiuri esențiale în lingura de ulei de cocos pe care o folosești în fiecare zi. Uleiul esențial de mentă sau cel de portocale se potrivesc de minune, iar în zilele când vrei o aromă intensă poți încerca uleiul de cuișoare sau scorțișoară.