Uleiul de cătină: ce proprietăţi are şi cum îl folosim corect?

Uleiul de cătină este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, E, A, fiind şi un remediu excelent împotriva îmbătrânirii premature a pielii

Uleiul de cătină este considerat de secole ca fiind un remediu excelent atât pentru piele, cât şi pentru sănătate în general, deoarece are proprietăţi miraculoase asupra sistemului imunitar. Este folosit cu succes în industria cosmetică, fiind un adjuvant util pentru cremele destinate tenului matur, datorită proprietăţilor sale antirid de necontestat.

De asemenea, poţi să cumperi un ulei de cătină de calitate (acesta se face fie din fruct şi atunci va avea o culoare galbenă, fie din seminţele fructului) şi să-l foloseşti pentru a-ţi prepara cremele în casă.

Găseşti la finalul materialului o reţetă de cremă antirid cu ulei de cătină pe care o poţi face acasă foarte uşor şi este 100% realizată din ingrediente naturale.

Pe lângă proprietăţile sale pentru frumuseţea pielii, uleiul de cătină este folosit pentru numeroase probleme medicale:


1. Uleiul de cătină, remediu pentru ulcer şi refluxul gastroesofagian


Ingerarea uleiului de cătină are un rol protector asupra mucoasei tractului digestiv, având un efect calmant în cazul refluxului gastroesofagian sau a ulcerului. El este folosit de multă vreme în tratarea acestor două afecţiuni, după cum se arată într-un studiu apărut în publicaţia Journal of Biological Science Review.

Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega-7, uleiul de cătină este considerat de specialişti ca fiind un remediu bun pentru persoanele care suferă de ulcer şi reflux gastroesofagian.
Discută cu un specialist pentru a stabilit în ce doze trebuie să consumi uleiul de cătină în cazul în care suferi de aceste probleme!


2. Uleiul de cătină protejează gingiile de inflamaţii


Are un efect protector asupra gingiilor. Masează gingiile cu ulei de cătină pentru a preveni apariţia diverselor infecţii.


3. Ajută persoanele care au probleme cu constipaţia


Uleiul de cătină ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind de folos persoanelor care suferă de constipaţie. Celebrul Dr. Oz recomandă administrarea zilnică a unor capsule gelatinoase cu ulei de cătină, o singură doză de 500 de miligrame.



4. Poate fi util persoanelor care au probleme cu ochii roşii şi uscaţi


În cazul ochilor uscaţi şi înroşiţi, uleiul de cătină s-a dovedit util în cure de 2 grame pe zi timp de trei luni. Acest studiu care a scos la iveală efectul benefic al uleiul de cătină a fost realizat de un medic naturopat care a constatat că tot acizii graşi din uleiul de cătină au un efect pozitiv şi asupra ochilor uscaţi şi roşii, calmând aceste simptome fără să fie nevoie de lacrimile artificiale. Potrivit specialistului, acest ulei de cătină bogat în acizi graşi omega-7 ingerat câte 2 grame pe zi timp de trei luni lucrează din interior, eliberând senzaţia neplăcută de ochi uscaţi.