Top 6 alimente care ne feresc de boli

E greu sa alegi care dintre legume sau fructe sunt mai bune pentru sanatatea noastra, deoarece toate sunt sanatoase si fiecare lupta impotriva bolilor. Dar, alimentele care contin cele mai multe vitamine si care nu ar trebuie sa lipseasca de pe masa noastra sunt in numar de 6.

Cu toate ca niciuna din cele 6 nu sunt neasteptat de neobisnuite, este mai bine sa le avem listate undeva si sa incercam sa le folosim cel putin o data pe saptamana. Astfel, cele 6 alimente magnifice pentru sanatatea noastra sunt: broccoli, dovleacul, afinele, pestele, spanacul, si rosiile.


Broccoli

Acest aliment lupta impotriva cancerului. De mai bine de 20 de ani numeroase studii au demonstrat ca oamenii care mananca broccoli nu sunt predispusi sa faca cancer de orice forma: de colon, de san, de plamani, de prostata, de esofag, laringe.

Broccoli este bogat in antioxidanti, contine 3% proteine si este una dintre cele mai bogate legume in calciu, fier si magneziu. De asemenea, are un continut bogat in vitamina A si C.


Dovleacul

Acesta este o sursa incredibila de caroten, antioxidant care reduce riscul de a face cancer. Pe langa acestea contine si mult alfa-caroten care previne formarea cataractei si intareste sistemul imunitar. Totodata, doveacul este bogat in potasiu, vitaminele C si E, fier si calciu.
 

Afinele


Pe langa faptul ca sunt bogate in compusi care ajuta la protejarea inimii si care inhiba formarea de celule canceroase, studiile au aratat ca acestea protejeaza impotriva bolilor neurodegenerative cum ar fi Alzheimer si Parkinson's.
Mai mult decat atat, acestea nu ar trebuie sa lipseasca din dieta diabeticilor, fiind numite si "insulina verde", fiindca consumate regulat regleaza nivelul glicemiei.  


Pestele

In primul rand, pestele lupta impotriva bolilor de inima. Somonul si alti pesti grasi cum ar fi pastravul, heringul, sardinele si tonul sunt bogati in acizi grasi omega-3, care reduc riscul producerii bolilor de inima si ale arterelor. De asemenea, este intarit sistemul imunitar, iar riscul cancerului de prostata sau de colon este redus.


Spanacul

Acesta imbunatateste vederea si lupta impotriva cancerului.
Este sursa perfecta pentru antioxidantul numit luteina, care ne protejeaza impotriva bolilor de inima si de unele forme de cancer si cataracta. Spanacul este bogat si in beta-caroten care intareste pielea.
 

Rosiile

Sunt o sursa sigura si complexa de antioxidanti, care reduc riscul producerii cancerului de prostata, de san, plamani si protejeaza impotriva bolilor de inima. Cercetarile au demonstrat ca rosiile si broccoli combinate in aceeasi mancare au un efect mai puternic in incetinirea formarii de tumori.