Terapii naturale cu ozon

Dupa ce ne-a explicat ce inseamna ozonoterapia, dr. Ovidiu Chis medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, in cadrul Centrului Medical Ayurveda Sibiu prezinta si cateva terapii naturale cu ozon. Afla in ce consta fiecare si ce anume trateaza.

Dupa ce ne-a explicat ce inseamna ozonoterapia, dr. Ovidiu Chis medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, in cadrul Centrului Medical Ayurveda Sibiu prezinta si cateva terapii naturale cu ozon. Afla in ce consta fiecare si ce anume trateaza.


1. Apa ozonizata - este benefica atat pentru cei bolnavi cat si pentru cei sanatosi. Se prepara simplu prin insuflarea bulelor de ozon in apa. Daca se foloseste apa de la robinet, ozonul va oxida substantele contaminante din apa. Statiile de epurare a apelor in anii 60 functionau cu ozon. Astazi apa de la robinet contine clor sau fluor. Consumata intern este benefica atat pentru cei bolnavi cat si pentru cei sanatosi. Ea va oxida produsii patogeni si reziduurile sintetice din corp, permitand eliminarea lor completa. Apa ozonizata este o modalitate simpla de a aduce surplusul de oxigen si ozon in corp, folosita in tratamente depurative si in special in afectiuni digestive (spala si dezinfecteaza tubul digestiv): colita, enterocolita, indigestii cronice, ulcer gastric cu sau fara helicobacter pylori, ulcer duodenal, gastrita, boala Crohn.


 
2. Ulei de masline ozonizat 30% - este eficient pentru ingrijirea pielii si in afectiuni dermatologice. Sta la baza preparatelor cosmetice regeneratoare ale pielii. Pentru uz intern are indicatii in afectiunile hepatice si ale vezicii biliare. Se iau 2 lingurite de 2 ori/zi in cure de cate 2 saptamani. Este un tratament excelent pentru par, deoarece combina efectul hranitor al uleiului de masline cu oxigenarea care imbunatateste circulatia sanguina in pielea capului.
 
3. Ghee ozonizat - untul clarificat (Ghee), utilizat pe scara larga in ayurveda, este un mediu absorbant al ozonului chiar mai bun decat uleiurile presate la rece.  Prin aplicarea acestei creme ozonizate, efectul este dublu - prin Ghee pielea este hidratata, tonifiata si elasticizata, untul clarificat fiind foarte nutritiv, iar ozonul patrunde si trateaza pielea, eliminand toxinele si conferind efectul antibiotic si antiinflamator.
 
4.
Ulei de floarea soarelui ozonizat 30%
- pentru ingrijirea pielii si in terapii cu uleiuri. Dr. Ovidiu Chis foloseste uleiul ozonizat in tratamentele Abhyanga (terapia generala cu ulei cald), Shirodhara (dusul cu ulei al fruntii) sau in masajele anticelulitice, deoarece astfel pielea absoarbe foarte eficient ozonul.
 
5. Supozon - supozitoare sau ovule vaginale din unt clarificat ozonat pentru tratamentul hemoroizilor, polipilor colorectali, al infectiilor intestinale sau vaginale. Folosite si in terapia de imunostimulare la copii. Acestea se prepara la comanda.
 
6. Balsam cu ozon - pentru neurodermite, psoriazis, eczeme. Este un amestec de uleiuri vegetale presate la rece, unt de cacao, ceara de albine si extracte de plante medicinale care in final sunt ozonificate. Se prepara la comanda.
 
7. Oliozon 100% - uleiul de masline este saturat cu ozon pana cand devine o crema fina. Procesul de fabricatie necesita un timp de 4-8 saptamani, in care zilnic se insufla ozon intr-un mic recipient cu ulei.
Este folosit in tratamentul afectiunilor grave ale pielii: eczeme, dermatite, psoriazis, infectii fungice. Se prepara la comanda.
 

 

Ozonoterapia ajuta in:

 

  • Afectiuni circulatorii: hipertensiune arteriala, circulatie deficitara in extremitati, arterite, cardiopatii;
  • Prevenirea recidivelor de infarct miocardic si accident vascular cerebral;
  • Boli de metabolism: diabet, guta, dislipidemie (descompune grasimile depuse in vasele de sange), retinopatie diabetica;
  • Boli de piele: eczeme, acnee, psoriazis, neurodermita;
  • Afectiuni ale ficatului de origine virala sau toxica: hepatita B, C, steatoza hepatica;
  • Infectii bacteriene, virale sau fungice, infectii cronice sau recidivante, herpes,  alergii;
  • Boli reumatice, artroze, hernie de disc, crize de lombosciatica, lumbago, spondiloza cervicala, poliartrita reumatoida;
  • Afectiuni ale sistemului nervos, migrene, Vertij, insomnie, tinitus;
  • Afectiuni digestive: ulcere, colita, boala Crohn;
  • Boli autoimune: lupus, spondilita anchilozanta sau scleroza multipla;
  • Terapie adjuvanta in cancer pentru stoparea dezvoltarii metastazelor.
    (Celulele tumorale se dezvolta doar intr-un mediu anaerob si cu pH acid; ozonul oxigeneaza puternic si alcalinizeaza tesuturile);
  • Recuperare si ameliorarea complicatiilor dupa chimioterapie;
  • Caderea parului;
  • Rani greu vindecabile, ulcere varicoase;
  • Celulita, remodelare corporala.

 

Informatii oferite de Dr. Ovidiu Chis,  medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, in cadrul Centrului Medical Ayurveda Sibiu, www.ayurveda-sibiu.20m.com.