© Copyright: depositphotos
Sănătate. Ozonoterapia încetineşte procesul de îmbătrânire. Ce fel de procedură e?
Aplicaţii şi în stomatologie
Se spune că 40 de minute de tratament pe cale venoasă echivalează cu două săptămâni de stat la munte. ”Terapia cu ozon este o metodă naturală de vindecare. În ţările din Europa de Vest şi în Statele Unite ale Americii, ozonoterapia este cunoscută şi practicată de peste 30 de ani. Şi in România, din ce în ce mai multe centre medicale aplică această metodă. Datorită efectului antialgic, ozonoterapia este frecvent folosită la recuperarea sportivilor care suferă accidentări şi care trebuie să îşi reia antrenamentele.
Leziunile se vindecă mai repede sub acţiunea ozonului, datorită proprietăţilor lui antioxidante. De aceea, recuperarea după rupturile musculare, după infarct ori după atacuri cerebrale poate fi mai scurtă. Persoanele infectate cu virusul HIV ori cu virusuri hepatice sau care fac tratamente cu citostatice pot apela la ozonoterapie ca modalitate de întarire a organismului. Ozonoterapia este folosită şi în tratarea problemelor dentare, deoarece reduce cantitatea de bacterii nocive, favorizând şi remineralizarea dinţilor”, declară Dr. Ştefan Tiron, medic spercialist ortoped.Boli care nu rezistă ozonoterapiei
Trebuie menţionat faptul că ozonoterapia poate fi aplicată cu succes în tratamentul oricărui sindrom dureros. Datorită acţiunii sale de ameliorare a metabolismului şi de protejare a vaselor sanguine, este eficientă şi recomandată în tratamentul complicaţiilor diabetului zaharat, pentru prevenirea si stoparea fenomenelor de îmbătrânire a organismului, creşterea perfomanţelor fizice şi intelectuale. Prevenţia şi tratamentul unor afecţiuni neurodegenerative este un capitol important al ozonoterapiei în cazuri ca: boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multiplă, scleroza amitrofică.
În afecţiuni gastro-intestinale şi hepato-biliare, amestecul de oxigen-ozon are o acţiune benefică asupra metabolismului hepatic, creste nivelul de oxigenare a hepatocitelor şi vitalitatea lor, creşte nivelul catalazei, creşte capacitatea de detoxifiere a ficatului.
Posteaza comentariu