Remedii naturale pentru refluxul gastroesofagian

Te temi să mănânci următoarea masă, pentru că probabil îți va provoca arsuri la stomac. Te trezești în timpul nopții, deoarece ai o senzație de arsură la nivelul pieptului.
Te-ai săturat de medicamentele care nu fac altceva decât să mascheze temporar problema. Aproximativ 20% din populație suferă din cauza refluxului de acid. În timp ce medicamentele te pot ajuta să oprești efectele negative din momentul respectiv, știi că a doua zi va fi la fel. Vestea bună este că există multe remedii naturale, ușoare și accesibile pentru refluxul gastroesofagian, care te ajută să abordezi problema. Iată despre ce este vorba!

Ce remedii naturale există pentru refluxul gastroesofagian?


Refluxul gastroesofagian poate apărea atunci când există o aciditate crescută a stomacului. Dar în cazul multor persoane este vorba despre o cantitate insuficientă de acid. Când apelezi la medicamente, producția de acid din stomac este redusă, iar problema se înrăutățește adesea.
Acest lucru poate duce la deficiențe de nutrienți și proteine, malabsorbție și multe altele. Iată câteva remedii naturale pentru refluxul gastroesofagian!

1. Crește producția de acid cu oțet de mere


Oțetul de mere este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru refluxul gastroesofagian. Este o băutură acidă productivă, care poate ajuta la creșterea producției de acid în stomac, dacă nivelul din corpul tău este scăzut. Amestecă o lingură de oțet de mere cu 150 de mililitri de apă înainte de fiecare masă. Pentru un efect mai puternic, adaugă și 1 linguriță de zeamă de lămâie. Dacă întâmpini arsuri în mijlocul unei mese sau ai probleme cu descompunerea alimentelor, bea o cantitate mai mare din acest amestec la mijlocul mesei tale.

2. Crește producția enzimelor digestive


Enzimele reprezintă un factor important în descompunerea alimentelor pe care le consumi. Indiferent dacă ai o producție scăzută de enzime digestive sau ai nevoie să compensezi temporar acidul gastric scăzut pe măsură ce consumi oțet de mere, creșterea producției de enzime digestive poate fi o soluție bună pe termen scurt, pentru o îmbunătățire a digestiei.
Cei mai mulți oameni nu trebuie să le ia pentru tot restul vieții, dar poate fi bine să le iei în timp ce lucrezi la creșterea producției de acid gastric.

3. Mănâncă porții mai mici, mai des


Cu cât mănânci mai mult la o masă, cu atât îi este mai greu tractului digestiv să țină pasul. Mai ales dacă nu ai suficient acid și suficiente enzime pentru a descompune produsele alimentare. Porțiile mai mari pot fi dificil de descompus de către organismul uman. În prezent, dimensiunile porțiilor au scăpat de sub control, lucru care nu te ajută să rezolvi problema. Când mănânci acasă, este important să mănânci porții mai mici, să folosești farfurii mai mici sau să îți umpli farfuria cu o cantitate de mâncare care echivalează cu dimensiunea pumnului tău.
Poate părea o cantitate incredibil de mică de mâncare, dar este cantitatea potrivită și ceea ce poate organismul tău să suporte. Ai putea chiar să iei în considerare mesele după următorul program:

- gustarea de dimineață
- gustarea dintre micul dejun și prânz
- un prânz mic
- gustarea de după-amiază
- o cină mică

Împărțirea meselor în acest fel îi oferă corpului tău șansa de a digera pe deplin fiecare produs alimentar. 

4. Evită alimentele picante


Probabil că ești conștient de faptul că alimentele picante nu sunt de ajutor în momentul în care ai reflux gastroesofagian. Cu toate că dau o aromă bună mâncării, organismul tău nu le poate accepta. În timp ce reechilibrezi nivelul de acid din tractul digestiv, încearcă să eviți alimentele cu ingrediente picante, pentru a nu agrava starea de sănătate a organismului tău.
În schimb, poți mânca în continuare piper negru și turmeric. Turmericul este excelent pentru sănătatea digestivă, deoarece este unul dintre cele mai puternice ingrediente antiinflamatoare, care poate ajuta și la reducerea refluxului gastroesofagian.
iulia-mirica