De îndată ce vin lunile reci ale anului îți faci griji pentru că îți este mai greu să rezolvi tot ce ți-ai propus din cauza durerilor provocate de reumatism? Există o soluție simplă și sigură pentru a avea libertate de mișcare. „Ceaiurile au un efect benefic foarte util în cazul reumatismului. Acționează împotriva inflamațiilor de la nivelul articulațiilor și facilitează mișcările flexibile”, spune dr. Mahsa Tehrani, reumatolog din Virginia.
Dacă vei consuma ceaiuri contra reumatismului vei obține un efect de revitalizare și poți preveni agravarea stării tale, dar și celelalte afecțiuni de sezon cum sunt răceala și gripa. În plus, o ceașcă de ceai este un răsfăț când temperaturile sunt scăzute și te reconfortează pentru a putea să-ți îndeplinești obiectivele indiferent cât de frig este afară.
Te vei bucura din nou de peisajul de iarnă, fără să te preocupe constant problemele de sănătate.
Iată care sunt principalele ceaiuri contra reumatismului pe care trebuie să le încerci și tu:
1. Ceaiul de ghimbir
Nu este destinat exclusiv pentru stimularea digestiei și eliminarea stării de greață. Un studiu realizat în 2016 de oamenii de știință din Italia a evaluat efectul ceaiului de ghimbir asupra durerilor cronice asociate cu artrita reumatoidă. S-a constatat că un consum zilnic de ceai concentrat de ghimbir reduce semnificativ intensitatea durerilor și diminuează intervalul în care se manifestă.
Ghimbirul este ușor de găsit la supermarket sau la magazinele cu specific naturist. Nu trebuie decât să tai rădăcina felii subțiri și să le pui în apă clocotită timp de 10 minute.
De asemenea, poți cumpăra pliculețe de ceai de ghimbir, dar ai grijă să fie unicul ingredient pentru a obține efectul dorit.
2. Ceaiul verde
Îți protejează inima, stimulează activitatea creierului și reduce durerile articulare și inflamațiile asociate cu atrita reumatoidă. Efectele benefice se explică prin conținutul ridicat de antioxidanți. În cadrul studiilor realizate s-a constat că acest ceai conține galat de epigalocatehină (EGCG), care blochează manifestările specifice reumatismului fără a afecta funcțiile celorlalte celule. În acest context ceaiul verde ar putea deveni un tratament alternativ la fel de eficient ca și medicamentele prescrise.
3. Ceaiul de măceșe
Este o sursă concentrată de vitamina C și a fost utilizat timp îndelungat în medicina tradițională. Studiile de specialitate au demonstrat că acest ceai conține un mix de galactolipide, care au un efect antiinflamator puternic pentru persoanele diagnosticate cu artrită reumatoidă și osteoartrită.
Astfel, ceaiul de măceșe reduce intensitatea durerii și te ajută să te miști mai ușor dimineața dacă îl consumi imediat după ce te trezești. Dacă nu îți place gustul acrișor poți combina măceșele cu hibscus pentru a obține o aromă mai atractivă.
4. Ceaiul negru
Este bogat în quercetină, un bioflavonoid cu efect antiinflamator rapid. Un studiu realizat în 2015 a relevat că 2 cești de ceai negru consumate zilnic elimină treptat inflamațiile localizate la nivelul articulațiilor și cresc flexibilitatea mișcărilor. În cazul în care ceaiul negru îți dă o stare agitație nu trebuie să renunți la el, ci să alegi o variantă decafeinizată.
5. Ceaiul de urzică
Infuzia de urzică a fost utilizată sute de ani pentru a trata durerile musculare, artrita și guta. Potrivit specialiștilor, componentele antioxidante din ceaiul de urzică stopează producția de enzime inflamatorii.
Poți bea 2-3 cești de ceai de urzică, iar dacă ai dureri intense sau articulațiile tale par înțepenite poți aplica și comprese locale cu infuzie concentrată (timp de infuzare 90 de minute).
Posteaza comentariu