Mai jos, regăsești câteva plante ce conțin canabinoizi. Iată care sunt acestea!
Ce alte plante bogate în canabinoizi te pot ajuta când vine vorba de vindecarea organismului?
1. Echinacea
Această plantă este cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta organismul să lupte împotriva răcelilor. Este utilizată și pentru ameliorarea anxietății, oboselii, migrenelor și artritei. Echinacea este puțin diferită de canabis, deoarece folosește canabimimetice în loc de canabinoide pentru a ajuta sistemul endocanabinoid. Similar cu THC-ul din canabis, N-alchilamidele din echinacea sunt responsabile pentru întărirea sistemului imunitar și ameliorarea durerilor și inflamației.
2. Acmella oleracea
Nativă din regiunea Amazonului, Acmella oleracea este utilizată pentru realizarea unui gel contra durerii. Aceasta blochează cu succes receptorii durerii la terminațile nervilor, conform studiilor efectuate de Universitatea Cambridge.
Compușii regăsiți în această plantă se numesc N-izobutilamide și, la fel ca alți compuși asemănători ai canabinoidelor, combat durerea și inflamația. Aceste remediu natural este folosit pentru sănătatea dentară.3. Helichrysum umbraculigerum
Nativă din Africa de Sud, această margaretă are un puternic efect stabilizator pentru starea de spirit și un efect antidepresiv, datorită cantității mari de canabigerol. Planta este folosită în ceremoniile ritualurilor africate, cu scopul de a face un fum cu efect potențial psihotropic similar cu cel al altor canabinoide.
4. Radula marginata (gălbeaza)
Această plantă provine din Noua Zeelandă și conține cantități mari de acid per-rotetinic, care este foarte asemănător cu THC-ul, componenta psihoactivă a canabisului. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a trata bronșita și, de-a lungul timpului, a fost utilizată pentru a atenua problemele vezicii biliare, ficatului și vezicii urinare.
5. Cacao
Planta de cacao are multe proprietăți terapeutice și este cunoscută drept un super-aliment gustos și puternic. Aceasta dezactivează enzima FAAH din sistemul endocanabinoid, care, de obicei, descompune endocanabinoidului cunoscut sub numele de anandamină.
Anandamina este identificată ca fiind versiunea naturală a THC-ului, iar consumul de ciocolată naturală crește cantitățile de anandamină din creier. Rezultatul este similar cu ceea ce mulți oameni experimentează atunci când fumează canabis - un sentiment general de relaxare și fericire, însă mai puțin intens decât în cazul THC-ului. Cercetătorii de la Institutul de Neuroștiințe din San Diego au susținut afirmațiile conform cărora ciocolata conține trei compuși ce acionează precum canabinoizi vindecători.
Posteaza comentariu