Dr. David Argus a publicat un ghid al vieţii sănătoase în care oferă câteva sfaturi simple care ne păstrează sănătoşi până la adânci bătrâneţi. Iată ce ne sfătuieşte unul dintre cei mai recunoscuţi medici oncologi din lume, citat de publicaţia DailyMail:
1. Renunţă la pantofii cu toc!
Inflamaţiile din corp stau la baza tuturor afecţiunilor serioase. Bolile de inimă, maladia Alzheimer, cancerul, bolile autoimune, diabetul şi îmbătrânirea prematură pornesc de la aceste inflamaţii existente în corp, avertizează specialistul. Sfatul său este de a renunţa la tocuri care au un impact nefavorabil asupra întregului sistem şi generează procese inflamatorii.
2. Analizează-ţi corpul din când în când!
Este bine ca periodic să-ţi analizezi corpul în oglindă pentru a constata din timp apariţia unor modificări la nivelul pielii. Părul, gura şi unghiile nu trebuie ignorate.
3. Cafea sau ceai dimineaţa
Un consum moderat de ceai sau cafea are efecte pozitive asupra sănătăţii, după cum arată numeroase studii. Cofeina în cantităţi moderate nu este nocivă pentru corp, susţine specialistul.
4. Mănâncă la aceleaşi ore!
Un orar al meselor respectat cu stricteţe te ajută să ai o greutate corporală normală. Dacă organismul este privat de masa de prânz cu care este obişnuit se va secreta mai mult cortizol care reţine grăsimea în corp. Astfel că este bine să respecţi orele de masă pentru a-ţi fi mai uşor să slăbeşti.
5. Stai dreaptă!
În afară de probleme cu spatele şi gâtul, o postură incorectă poate să cauzeze dureri de cap, artrită, circulaţia proastă a sângelui, dureri musculare, dificultăţi de respiraţie, indigestie, constipaţie, oboseală şi probleme neurologice. Prin urmare, este esenţial să stai dreaptă şi să faci Pilates, recomandă specialistul.
6. Consumă fructe şi legume congelate!
Atunci când nu găseşti fructe şi legume proaspete de sezon este de preferat să optezi pentru cele congelate. Potrivit specialistului, aceste variante sunt mai bogate în nutrienţi deoarece sunt culese şi congelate rapid, păstrând astfel intactă cantitatea de vitamine.
7. Evită vitaminele sintetice!
Numeroase studii au arătat o legătură între consumul de suplimente alimentare şi creşterea riscului de afecţiuni grave cum ar fi cancerul. Dacă obişnuieşti să iei vitamine sintetice împiedici corpul să desfăşoare procesele obişnuite, susţine specialistul. Corpul crează singur radicali liberi pentru a ataca celulele "rele" (canceroase), iar administrarea vitaminelor sintetice împiedică acest proces.
8. Nu renunţa la ideea de a rămâne însărcinată!
Naşterea unui copil şi creşterea lui te menţine activă din toate punctele de vedere, lucru care este benefic pentru sănătatea ta. Potrivit specialistului, femeile care sunt mame trăiesc mai mult decât cele care renunţă la ideea de a avea un copil.
9. Bea câte un pahar de vin roşu!
Consumul moderat de vin roşu reduce riscul de boli cardiovasculare. Însă este important să nu exagerezi şi să te limitezi la un pahar de vin roşu pe zi în cazul femeilor şi maxim două pahare pentru bărbaţi.
10. Zâmbeşte des!
Astfel îţi vei îmbunătăţi starea de spirit. Endorfinele şi serotonina, doi hormoni importanţi sunt eliberaţi, reducând astfel nivelul de stres.