Când intri într-un magazin cu multe sortimente de ceai poate fi ușor să te pierzi în varietatea de arome și mixuri de plante care te vindecă. Totuși, nu orice tip de ceai te va ajuta să arăți mai bine. Dacă vrei să ameliorezi aspectul pielii contează foarte mult să alegi un ceai adaptat tipului tău de ten. În cazul în care ai probleme des cu tenul care lucește, punctele negre sau acneea apărută în momentele nepotrivite este recomandat să bei ceaiuri pentru ten gras, care conțin plante benefice pentru acest tip de piele.
Nu te baza numai pe machiaj și pe aplicarea frecventă a pudrei de-a lungul zilei. Cu ajutorul ceaiului potrivit poți controla producția de sebum și vei avea o pielea netedă și mată, fără să aplici soluții astringente sau să o deshidratezi.
O simplă ceașcă de ceai poate elimina problemele pe care le vezi în oglindă, fără să dedici timp suplimentar îngrijirii sau să cheltuiești foarte mult pentru a arăta bine.
Iată care sunt principalele ceaiuri pentru ten gras recomandate de nutriționiști:
1. Ceaiul de mușețel
Este o băutură esențială pentru calmarea pielii și înlăturarea semnelor de oboseală. Prepară o ceașcă de ceai liniștitor de mușețel de fiecare dată când observi că îți strălucește foarte tare fața și ți-au apărut coșuri, iar pielea din jurul lor este roșie și iritată. Va reduce rapid inflamațiile, reglează secreția de sebum, iar quercetina din componența ceaiului îți va proteja tenul de efectele nocive ale razelor solare.
2. Ceaiul de iasomie
Nu numai că miroase extraordinar, dar are și un efect antiviral și antibacterian. Ceaiul de iasomie stimulează sistemul imunitar și menține stratul de protecție al pielii față de alergenii din mediul înconjurător.
De asemenea, previne apariția ridurilor și tratează cu succes acneea prin reducerea producției de sebum și refacerea echilibrului hormonal.
3. Ceaiul verde
Expunerea la soare va accentua aspectul lucios care te deranjează și poate agrava acneea și înroșirea pielii. O ceașcă de ceai verde este antidotul ideal pentru timpul petrecut sub razele soarelui pentru că îți protejează pielea de efectul de îmbătrânire și reduce riscul de cancer. Catehinele din compoziția acestui ceai previn formarea liniilor de expresie și a ridurilor, favorizând refacerea pielii, reglarea producției de sebum și crearea unui aspect întinerit, proaspăt și mat.
4. Ceaiul rooibos
Ceaiul rooibos a fost folosit timp de mai multe milenii în Africa pentru tratarea afecțiunilor dermatologice. Flavonoidele din ceaiul roșu acționează eficient pentru a preveni punctele negre și formarea coșurilor.
Conține și superoxid dismutază, substanța care neutralizează radicalii liberi din organism, previne îmbătrânirea pielii și combate cearcănele. Nu ezita să bei ceai roșu pentru a elimina acneea de gravitate medie, semnele lăsate de coșuri, înroșirea și luciul inestetic.
5. Ceaiul de ghimbir
Are un efect antiinflamator puternic, fiind util pentru reglarea digestiei și ameliorarea aspectului pielii. În cadrul studiilor realizate s-a demonstrat că o digestie deficitară va avea drept efect secundar acneea sau agravarea altor afecțiuni dermatologice. Cu ajutorul ceaiului de ghimbir îți poți vindeca pielea din interior, prevenind coșurile și luciul care te deranjează. De asemenea, ceaiul de ghimbir fortifică sistemul imunitar, reducând gravitatea simptomelor alergice.
6. Ceaiul de mentă
Nu este util doar în cazul indigestiilor, ci mentolul din componența acestui ceai încetinește producția de sebum și favorizează regenerarea la nivel celular. După fiecare ceașcă de ceai de mentă vei descoperi un ten luminos în oglindă pentru că elimină mai rapid celulele moarte de la suprafața pielii.
Crește nivelul de estrogen și combate acneea și dezechilibrele hormonale.