Pielea este cel mai mare organ și zilnic aplicăm diferite creme la suprafața ei, folosim geluri de curățare, scruburi, șampoane, balsamuri, parfum și produse de machiaj. Dacă ai făcut tot posibilul pentru a avea un ten neted, hidratat și uniform, dar mereu observi roșeața sau ridurile accentuate este posibil ca ingredintele chimice din compoziția produselor pe care le alegi să nu-ți facă bine.
Frumusețea comestibilă este un concept care intervine tocmai pentru a diminua reacțiile alergice, sensibilitatea pielii și a crește gradul de compatibilitate și nivelul de hidratare pe termen lung. Vei evita foarte multe riscuri pentru sănătate dacă nu utilizezi decât ingrediente care pot fi consumate. În plus, vei face economii, vei proteja mediul înconjurător prin reducerea cantității de ambalaje utilizate și nu vei rămâne niciodată fără ingredientele utile pentru că le folosești oricum la gătit și sunt ușor de găsit la supermarket.
Iată care sunt ingredientele compatibile cu frumusețea comestibilă:
1. Bicarbonatul de sodiu în loc de șampon
Pentru a evita ingredientele agresive din șampoanele vândute în magazine amestecă bine o lingură de bicarbonat de sodiu cu o cană de apă caldă. Toarnă mixul peste părul ud și masează delicat.
Nu vei obține spuma caracteristică șamponului, ci mai degrabă o pastă alunecoasă. După ce ai masat clătește părul și vei vedea că va începe să arate mult mai bine. Majoritatea persoanelor care apelează la această soluție consideră că părul se îngrașă mult mai rar și își menține volumul. Vei avea nevoie de 1-2 săptămâni pentru a te obișnui cu această modificare, mai ales dacă ai părul foarte des.
2. Oțetul de mere pentru clătirea părului
După ce obții un păr curat ca urmare a șamponării cu bicarbonat de sodiu este ideal să-l clătești cu oțet de mere pentru a adăuga strălucire. Amestecă o lingură de oțet de mere cu o cană de apă caldă și toarnă încet pe păr. Dublează cantitățile pentru părul lung. Clătește-te bine și nu-ți face griji din cauza mirosului de oțet.
Va dispărea după 30 de minute.
3. Untul de shea în locul serului de păr
Nu este util doar în bucătărie, fiind adesea integrat în rețetele din preparatele din Africa, ci poate fi inclus și în rutina de îngrijire a părului. Untul de shea va menține nivelul optim de hidratare al șuvițelor. Este foarte util pentru aranjarea onduleurilor sau a buclelor fără să încarce excesiv părul. Untul de shea nerafinat este solid la temperatura camerei, dar se va topi rapid în palma ta. Îl poți aplica simplu, de la jumătatea părului în jos, sau combinat cu uleiuri esențiale ori cu extract de vanilie.
4. Uleiurile de nuci sau semințe în loc de creme hidratante
Uleiurile presate la rece din nuci sau semințe sunt ideale pentru hidratarea pielii și reducerea ridurilor, a liniilor de expresie sau a semnelor de oboseală. Uleiul din semințe de struguri, cel de jojoba, de sâmburi de caise, de migdale, de argan, de floarea soarelui sau de macadamia sunt numai câteva dintre variantele care îți vor revigora pielea în scurt timp.
În plus, vor preveni roșeața sau iritațiile, fiind foarte bine tolerate de tenul sensibil, alergic sau afectat de rozacee, eczemă sau psoriazis.
5. Uleiul de cocos în locul gelului de curățare
Poate ți se pare ciudat, dar să știi că uleiul poate curăța pielea foarte bine. „Ia puțin ulei de cocos, încălzește-l în palme, întinde-l pe față la fel cum ai face cu un gel de curățare, masează delicat, apoi clătește-te cu apă. O parte din ulei va rămâne în piele, dar 70% se va clăti. Tamponează ușor tenul și ești gata”, spune dr. Starre Vartan, nutriționist.
6. Uleiul de măsline pentru toate nevoile de hidratare ale corpului
Probabil că îl folosești foarte des la gătit, dar poți apela cu încredere la acest ingredient și pentru îngrijirea pielii. Tratează eficient pielea uscată sau crăpată a mâinilor, călcâiele, cuticulele, unghiile casante, poate fi folosit pentru ras sau ca ulei de masaj după duș.
Posteaza comentariu