În ultimii ani a existat o creștere a afecțiunilor legate de ficat, boala ficatului gras fiind una dintre ele. Nu există un remediu special pentru aceasta și medicii prescriu de obicei modificări ale dietei și exerciții fizice. Dar, conform unui studiu recent, persoanele care suferă de boala ficatului gras non-alcoolic pot avea numeroase avantaje dacă fac exerciții fizice regulat și înlocuiesc băuturile bogate în calorii cu ceai verde decofeinizat.
Ceai verde și sport
Studiu a constatat că această combinație de extract de ceai verde și exerciții fizice a redus severitatea bolilor de ficat gras legate de obezitate cu 75% la șoarecii hrăniți cu alimente bogate în grăsimi.
Ficatul procesează tot ce mănânci sau bei și joacă un rol vital în menținerea echilibrului metabolic al organismului, astfel încât o bună funcționare a acestuia este semnul distinctiv al sănătății generale. Pentru că procesează tot ce mănânci și bei, ficatul este expus la o varietate de toxine. Dacă la asta se adaugă lucruri precum alcoolul și anumite medicamente, ficatul este suprasolicitat.
Citește și: 10 alimente bogate în acid folic. Ouăle nu trebuie să lipsească din meniul tău!
Acestea fiind spuse, este foarte important să avem o dietă sănătoasă și să obiceiuri bune, astfel încât să putem ușura munca ficatului. Detoxifierea regulată a ficatului poate restabili și îmbunătăți funcția acestuia. Din fericire, mama natura ne oferă numeroase plante care ne pot fi de ajutor.
Ceai verde
Ceaiul verde este cultivat de secole, este făcut din frunze nefermentate și conține cea mai mare concentrație de polifenol cu rol antioxidant, în special catehină. Acești antioxidanți s-au dovedit a fi extrem de eficienți la îmbunătățirea funcției hepatice, precum și la eliminarea toxinelor și a radicalilor liberi acumulați în ficat. Cu toate acestea, reține că ceaiul verde consumat în cantitate moderată poate reduce riscul de tulburări hepatice, dar poate avea efect toxic asupra ficatului atunci când este consumat în cantități mari.
Ceai de mușețel
Un ceai tradițional, calmant și sedativ făcut din flori, ceaiul de mușețel este foarte liniștitor pentru sistemul nostru nervos și este, de asemenea, o plantă excelentă de protecție a ficatului. Are un gust ușor amar, iar în medicina tradițională chineză se crede că ceaiul de mușețel poate avea efecte benefice asupra ficatului. Cercetătorii de la Himalayan Pharmacy Institute din Sikkim au citat un studiu din 2006 care arată că extractul de mușețel poate proteja în mod eficient celulele hepatice de daunele inflamatorii cauzate de paracetamol. Poate fi, de asemenea, util la digestie după masă.
Sursă: purelyb/timesofindia.indiatimes
Posteaza comentariu