Chiar dacă multă lume este obișnuită cu frunzele de pătrunjel presărate discret peste supă, ciorbă sau felul doi, ele se pot folosi în cantități mari în locul altor verdețuri pentru că sunt foarte sănătoase. Printre beneficiile pe care le aduce consumul zilnic de pătrunjel se numără: un risc mai mic de boli de inimă, cancer și artrită. De aceea ar trebui să folosești pătrunjelul ca o salată, nicidecum numai pentru ornat.
Ce se întâmplă dacă mănânci pătrunjel în fiecare zi
Iată câteva dintre cele mai importante beneficii aduse de consumul zilnic de pătrunjel, potrivit site-ului 1mHealthTips:
1. Pătrunjelul ameliorează durerile cauzate de artrită
Pătrunjelul este un puternic antioxidant, el aducând un aport însemnat de betacaroten, vitamina C, precum și o mulțime de nutrienți cu efect antiinflamator care ameliorează simptomele artritei. Consumând zilnic frunze de pătrunjel poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță care intensifică durerile articulare și senzația de articulații înțepenite.
O linguriță cu frunze de pătrunjel se pot infuza într-o cană cu apă fierbinte, obținând un ceai care este adesea recomandat ca tratament alternativ eficient pentru artrită.
Este mult mai bine dacă se consumă frunzele proaspete de pătrunjel, însă chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.2. Pătrunjelul previne apariția cancerului
S-a demonstrat că pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adică substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Un studiu apărut în Journal of the Science of Food and Agriculture a demonstrat clar că pătrunjelul abundă în acești compuși anticancerigeni.
De asemenea, pătrunjelul acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi care afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.3. Pătrunjelul protejează inima de boli
Deoarece are un conținut bogat în acid folic, pătrunjelul aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea inimii. Dacă vei consuma pătrunjel în fiecare zi, aportul de acid folic protejează vasele sanguine și reduce riscul de infarct, deoarece convertește homocisteina (un produs toxic care rezultă din descompunerea proteinelor in corp) în molecule inofensive.
Posteaza comentariu