Ce este Reiki: realitate sau legenda?
Mikao Usui, fondatorul principiului traditional reiki, spunea ca "orice lucru existent in Univers, fara nici o exceptie, poseda energia universala" si ca "Reiki este intelepciune combinata cu energie; ne conecteaza la lumina, ne stimuleaza cresterea, ne echilibreaza din punct de vedere fizic si spiritual, ne poate vindeca cele mai adanci rani si poate sa ne scoata la iveala potentiale nebanuite ale fiintei noastre. Reiki este suportul pentru sanatatea optima a corpului... El este un vehicul catre adevarul nostru interior, care ne indruma catre fericire, iar fericirea nu este altceva decat vindecare".
In cadrul ansamblului reprezentat de corpul uman, energia universala se numeste "energie vitala" sau, pur si simplu, "viata". Este energia care ne permite sa ne traim viata in cea mai buna forma si cu un scop precis, conferindu-ne abilitatea naturala de a ne autovindeca.
Practica japoneza Reiki urmeaza premisa conform careia sanatatea unei persoane este legata in mod diferit de echilibrul energetic al ei. Energia Reiki, circuland prin corpul pacientului, impiedica si inlatura dezechilibrele energetice, ducand la vindecarea bolilor si la protectia impotriva acestora si impotriva atacurilor psihice a caror victima poate fi.
In acelasi timp, Reiki reprezinta o modalitate prin care se manifesta respectul pentru Creatorul Universului, o cale de a ne cunoaste si de a ne redescoperi neincetat puterile ascunse in casa sufletului nostru.
Maestrul Chujiro Hayashi, urmasul lui Usui, este cel care a organizat practica Reiki pe trei grade distincte. Fie ca este vorba de un tratament de gradul intai (cu ajutorul mainilor), de unul de gradul al doilea sau al treilea (apeland la semnificatia simbolurilor), lumina circula prin corpul oamenilor si ajuta la echilibrarea lor energetica.
Prin tratamentul Reiki se permite cresterea vibratiei persoanei si inlaturarea blocajelor energetice si a energiilor negative, uzate. Reiki se aplica foarte usor, fara a necesita concentrare, intrucat energia Ki are inteligenta proprie si se indreapta acolo unde este necesara, conducand finalmente la vindecare.
In general, senzatiile descrise de pacienti in timpul tratamentului variaza de la persoanele nonsenzitive (care nu simt nimic) la cele echilibrate senzitiv (care simt caldura, frig, intepaturi usoare sau amorteala si furnicaturi) si pana la cele foarte senzitive, care pot avea viziuni, pot auzi muzica sau diverse sunete de alta natura si po0t chiar sa simta energia cum se scurge prin corpul lor, de-a lungul traseelor pe care le urmeaza meridianele energetice. Pacientii nu trebuie sa se sperie, caci vor simti o cantitate mare de caldura emanata de mainile terapeutului si vor constata chiar incalzirea puternica a zonelor tratate.
Informatiile au fost preluate din cartea "Initiere in Reiki", de Risvan Vlad Rusu, Editura Polirom, Iasi, 2005, www.polirom.ro
© Copyright:
Ce este Reiki?
Tehnicile Reiki permit atingerea unui echilibru interior al spiritului si al trupului, precum si o comunicare absoluta cu toate elementele mediului in care traim. Canalizarea energiei reprezinta, conform traditiei Reiki, modalitatea optima de vindecare a bolilor fizice si spirituale cu care adesea ne confruntam.
Comentarii (1)
Sunt practicanta de reiki si pot spune ca imi merge foarte bine de cand il practic. Toti ne simtim excelent.
Posteaza comentariu