Cum să incluzi ghimbirul în alimentaţia ta
Ai opţiunea de a lua suplimente cu ghimbir (începe cu 250 de miligrame) sau să cumperi pudra de ghimbir pe care o poţi folosi atunci când nu ai la îndemână o rădăcină proaspătă. Însă, cea mai bună modalitate de a include ghimbirul în alimentaţia ta este aceea de a folosi rădăcina proaspătă pe care să o dai prin răzătoare şi să o incluzi în cantităţi mici în mâncărurile, dulciurile, smoothie-urile, sucurile presate, salatele pe care le prepari pentru a beneficia de proprietăţile lui.
De asemenea, ceaiul de ghimbir este o altă soluţie bună pentru include ghimbirul în dieta ta zilnică.Ceai de ghimbir: cum să-l prepari corect?
Poţi să foloseşti rădăcina tăiată pe care să o fierbi în apă timp de 10 minute sau o altă metodă mai rapidă, aceea de a infuza ghimbirul răzuit.
Un mic truc la care poţi apela pentru a avea mereu ghimbir proaspăt este acela de a-l păstra răzuit la frigider. Cumpără mai multe rădăcini de gimbir, curăţă-le de coajă, mixează-le în robotul de bucătărie şi pune o linguriţă de miere, amestecând bine.
Ai nevoie de:
- 1 linguriţă cu ghimbir răzuit sau mixat în robotul de bucătărie;
- 1 cană cu apă fiartă;
- 1 linguriţă cu zeamă de lămâie;
- 1/2 linguriţă cu miere de albine (opţional).
Ghimbirul se pune într-o cană şi se toarnă apa fierbinte peste el pentru a-l lăsa la infuzat. După ce s-a răcorit puţin ceaiul se adaugă zeama de lămâie şi dacă mai doreşti puţină miere de albine.
Este de preferat să consumi şi pulpa de ghimbir după ce ai băut ceaiul.O altă metodă ar fi aceea de a-l lăsa la fiert timp de 10 minute, după care se strecoară şi când s-a răcorit se adaugă zeama de lămâie.
Comentarii (1)
Eu am avut Hepatita C .Sunt operata de pietre la fiara , si am stetoza hepatica .Am ulcer castric si Hernie Hiatala .As dori sa știu dacă e bun Ghimbirul pt ficat și stomac.Va mulțumesc anticipat
Posteaza comentariu