Afectiuni tratate sau ameliorate prin reflexoterapie

Metoda straveche, una dintre "surorile" terapiilor orientale - acupunctura si presopunctura, folosite cu mii de ani in urma in China, Japonia si Egipt - reflexoterapia este din ce in ce mai cautata de pacienti.
Este o metoda de tratament usoara, care se bazeaza pe proiectia energetica, vasculara si nervoasa a tuturor organelor in plante, dar si palme, coloana vertebrala sau la nivelul lobului urechii.

Incaltamintea incomoda, cu tocuri foarte inalte si de multe ori mult prea ingusta, determina tulburari ale circulatiei la nivelul picioarelor. Si nu intotdeauna durerile resimtite la nivelul plantelor sunt cauzate de mersul indelungat. De multe ori picioarele dor, pentru ca alte organe din trupul nostru sufera si trimit semnale spre zonele care reprezinta radacina omului: talpile.

Pe acest principiu se bazeaza reflexoterapia. Dar, datorita perioadei mari de timp pe care ne-o petrecem in picioare, sau sezand, toxinele coboara cu predilectie in zonele inferioare ale corpului, localizadu-se in talpi. Iata de ce, cea mai fidela sursa de reflexodiagnostic sunt talpile, iar proverbul chinezesc care spune ca "surasul vine de la picioare" ni se pare acum de inteles.



Reflexodiagnosticul

Pentru a putea beneficia de reflexoterapie, trebuie ca mai intai sa existe un reflexodiagnostic. Acesta consta in reperarea punctelor dureroase de la nivelul zonelor reflexogene. Foarte bogate in terminatii nervoase si vasculare, in cazul unor tulburari, zonele reflexe vor fi sensibile, dureroase la palpare.

Uneori durerea este extrem de vie, iar intensitatea este direct proportionala cu gravitatea sau vechimea afectiunii organului respectiv. Durerea resimtita in punctele reflexe se explica prin acumularea de toxine in organism, care se aglomereaza sub forma unor depozite de cristale, cauzind blocaje ale circulatiei sanguine, dar si energetice.

Masarea zonelor reflexogene afectate pe parcursul mai multor sedinte determina fisurarea cristalelor de toxine. Prin stimularea circulatiei sanguine, a activitatii rinichilor, a circultiei limfatice, se accelereaza epurarea organismului de toxine, determind o imbunatatire a starii de sanatate.

Reflexodiagnosticul este esential. De aceea trebuie ales cu mare grija un terapeut bun, un profesionist! Terapeutului ii sunt necesare solide cunostiinte de medicina, de anatomie si clinica medicala.
Si nu intamplator, tot mai multi medici au inceput sa combine practica lor medicala traditionala si cu cele alternative.


Avantajele reflexoterapiei

Unul dintre avatajele reflexoterapiei este si acesta: oricine poate fi beneficiarul acestei terapii a piciorului, indiferent de varsta, mai ales ca sunt putine contraindicatiile - sarcina, infarctul, insuficienta renala acuta, rani sau infectii cutanate la nivelul labei piciorului.

Pana si bebelusii sunt incantati de un masaj usor al picioruselor, masaj care ii  linisteste si adorm mai usor!

Alte avantaje:
  • nu este o metoda de terapie toxica;
  • poate fi efectuata in paralel cu tratamentul medicamentos sau impreuna cu alte terapii naturiste;
  • intervine asupra afectiunilor acute sau cronice;
  • poate fi o excelenta metoda de preventie;
  • intervine si asupra bolilor care inca nu au manifestari clinice.


Recomandari


1. Efectueaza cel putin 10 sedinte de reflexoterapie in cateva serii, dupa sfatul specialistului, daca se doreste o amelioarare sau vindecare.
2. Pe perioada terapiei consuma o cantitate de 2l de apa plata.
3. NU consuma alcool, NU se fumeaza si se reduce consumul de cafea in timpul terapiei.
4. Echilibreaza regimul alimentar.
5. Se evita grasimile, prajelile, dulciuri in exces si consuma din belsug fructe, legume, sucuri naturale, infuzii din plante medicinale.


Afectiuni tratabile sau ameliorate prin reflexoterapie:

  • bronsita;
  • astmul bronsic;
  • boala hemoroidala;  
  • sindromul diareic sau de constipatie;
  • enterocolite cornice;
  • cistite;
  • boli endocrine;
  • frigiditatea si sterilitatea, impotenta sexuala;
  • boli reumatice;
  • anemii;
  • afectiuni dermatologice: acneea, psoriasis;
  • sinuzite, rinite, faringo-amigdalite;
  • migrene, nevralgii de trigemen;
  • obezitatea si celulita.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maior Aurelia pe 13 Mai 2020, 21:24
    Dureri în talpa.

    Am dureri în talpa. Mai bine zis ca ma dor pernitele și degetele. Am Osteoartrita. Credeți că reflexoterapia ma poate ajuta?

    0
    0

  • popescu ana pe 30 Ian 2016, 16:35
    crestere in inaltime

    Reflexoterapia ma poate ajuta sa cresc in inaltime daca am cartilajul de crestere inchis? Mentionez ca am 16 ani,1.50 m inaltime si 38 Kg. Parintii au 1.62 si respectiv 1.75 m. Multumesc frumos

    0
    0

  • nastasia pe 25 Iul 2014, 16:30
    intrebare

    mama mea a fost diagnosticata cu spondiloza si osteoporoza. imi puteti spune daca reflexoterapia o poate ajuta..pe langa tratamentul prescris de medic... multumesc anticipat

    4
    0

  • Bianca pe 24 Sep 2013, 15:54
    reflexoterapie tratament naturist

    Raspuns pentru sana este in felul urmator :pentru inceput ar trebui sa faceti un set de analize si pe baza acestor analize se va stabili tratamentul pentru afectiunea dvs cardiaca Ca sfat va indic sa va procurati un Cardio-Protect sau ceva care sa regleze tensiunea arteriala care conduce la infarctul miocardic Tratamentul naturist se asociaza cu masajul reflexoterapeutic fiind un tratament foarte eficient. trat natur. ar fi TINCTURA DE USTUROI SI UN CEAI CALMO CARD.

    0
    1

  • Bianca pe 24 Sep 2013, 15:34
    reflexoterapie tratament naturist

    Da dc sa nu se paota acuma depinde de ce fel de tumoare este dar tratamentul reflexoterapeutic asociat cu un tratament naturist si un regim alimentar depinde cum am zis de caz(tumoare)

    3
    0

  • Monica pe 11 Sep 2010, 20:44
    Tumori

    Se poate face reflexoterapie si in cazul unei tumori?

    10
    1

  • ionut pe 6 Aug 2009, 22:03
    eficienta

    Este o metoda buna de terapie.Am efectuat in timisoara la un domn si ,dupa 17 sedinte, nu mai ma dor picioarele

    2
    0

  • Tanse Constantin pe 14 Apr 2009, 16:07
    Excelent

    Reflexoterapia pe cat este de simpla,pe atat este de eficienta.Asta o poate spune oricine a facut cel putin zece sedinte.Ea actioneaza asupra "cosului de gunoi" al organismului,care sunt talpile si actioneaza prin masajul reflexogen asupra celor 70.000 de terminatii nervoase ce se gasesc aici.De-a lungul anilor se depun toxxinele in talpi,iar masajul reflexogen are rolul de a le sfarama si ale repune in circuitul sangvin si limfatic si de a fi eliminate.Prin eliminarea lor organismul este usurat de otravurile din organism introduse prin alimentatie nesanatoasa si medicamente ce contin substante chimice.In acelasi timp,reflexoterapia intensifica circulatia sangelui irigand mai bine fiecare organ,aceata insemnand mai buna lor functionare.Tot prin reflexoterapie se repune in circulatie,energia blocata in cele zece meridiane energetice ce stabat corpul uman,ducand la o mai buna statre de sanatate.

    1
    0

  • ioana pe 28 Dec 2008, 15:51
    Raspuns

    Da, reflexoterapia are anumite contraindicatii care sunt prezentate si in articol, iar printre ele se numara si infarctul. Insa, cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este sa discutati despre aceasta optiune cu un reflexoterapeut. In functie de problemele dumneavoastra si un istoric al afectiunilor se poate stabili daca puteti beneficia de acest tratament.

    1
    0

  • sana pe 25 Dec 2008, 14:42
    intrebare --dar raspuns unde?

    Am incredere in reflexoterapie si chiar vroiam sa incep un tyratament.Dar sunt dezamagita..Am avut un infarct mai demult. Nu pot face tratament?

    6
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod