Acupunctura: riscuri si efecte secundare

In cele mai multe cazuri nu se pune problema existentei efectelor secundare, deoarece acupunctura este o metoda extrem de sanatoasa prin care corpul este ajutat sa se vindece natural si sa isi perfectioneze functionarea.

Daca sedinta de acupunctura are loc asa cum trebuie, extrem de rar se intampla sa apara efecte secundare grave. In marea majoritate a cazurilor, persoanele simt o scurta intepatura si pot avea o mica durere dupa ce acul a fost scos.

Adevaratele probleme apar atunci cand apar greseli in in timpul sedintei de acupunctura, astfel, persoanele pot face infectii urate din cauza acelor nesterile. Au exista si cazuri mai deosebite cand acul a fost infipt intr-un organ vital dar si cand pacientul prezenta ameteli, transpiratie puternica sau greata.

Mai mult in Arhivele Medicilor de Familia a fost raportate cazuri in care persoanele si-au pierdut constiinta din cauza acupuncturii.  

In alte cazuri au aparut schimbari radicale legate de: apetit, somn, sistemul digestiv sau starea emotionala. Insa, specialistii sunt de parerre ca aceste efecte nu trebuie sa ne ingrijoreze deoarece indica faptul ca acupunctura incepe sa functioneze. De asemenea, este ceva comun ca dupa primele 3 sedinte sa simti o relaxare profunda, care din pacate va disparea dupa 24-48 ore.


Cu toate acestea, Institutiile Nationale de Sanatate au conchis ca acupunctura este una din cele mai sigure si eficiente metode de tratament.

Acestea au fost numai cateva din motivele pentru care ar trebui sa vorbesti cu cel care iti face acupunctura, dar si fiindca confortul tau este o prioritate. Cu cat ii povestesti mai multe din trairile tale dupa acupunctura cu atata specialistul te va ajuta mai mult.


Acupunctura: Prevenire si contraindicatie

1. Este contraindicat ca acul sa fie infipt in zona abdominala si lombo-sacrala;
2.
Evita vasele de sange pentru a preveni sangerarea;

3. Infigerea acelor pe piept si spate trebuie facuta cu grija pentru a evita lezarea organelor.


    Acupunctura: Riscuri (unele dintre acestea sunt extrem de rar intalnite)

    1. Vanatai
    2. Lesin
    3. Spasm muscular
    4. Sangerarea
    5. Afectarea nervilor
    6. Lezarea accidentala a organelor (creier, inima. ficat, rinichi, plamani, splina sau maduva spinarii).