3. Dacă eşti însărcinată sau alăptezi
Experţii avertizează asupra consumului ridicat de turmeric care nu este recomandat în sarcină, deoarece poate să provoace contracţii uterine. Nici femeile care alăptează nu trebuie să exagereze cu turmericul.
4. Când ai frecvent arsuri la stomac
Dacă îl foloseşti în cantităţi mici, turmericul nu are niciun efect advers. Problema apare atunci când obişnuieşti să consumi o cantitate foarte mare de turmeric, deoarece se pare că generează şi mai mult acid, cauzând probleme şi mai mari cu arsurile la stomac.
5. Când ai probleme cu fierea
Turmericul stimulează vezica biliară să producă bilă, lucru care îmbunătăţeşte digestia şi reduce senzaţia de balonare. Însă, atunci când este consumat în cantităţi foarte mari, turmericul poate să obstrucţioneze căile biliare şi atunci există riscul de formare a pietrelor la fiere.
6. Când ai probleme cu ficatul
Studiile arată că un consum mare de turmeric are un impact asupra modului în care sunt procesate anumite medicamente în corp, conducând la probleme cu ficatul. Dacă ai asemenea probleme, ar fi de preferat să nu exagerezi cu consumul de turmeric şi să-l priveşti ca pe un condiment.
De reţinut! Situaţiile prezentate se referă la o cantitate foarte mare de turmeric (în general prin administrarea lui sub formă de suplimente), însă dacă îl incluzi în alimentaţie ca un condiment obişnuit, atunci nu vei întâmpina aceste probleme.
Posteaza comentariu