Printre simptomele caracteristice ale varicelor se numără durerile, oboseala, neliniștea, senzația de arsură, de înțepături sau impresia de greutate a picioarelor. Nici venele umflate nu te ajută să arăți bine în ținuta aleasă, așa că este foarte important să iei măsuri pentru a trata varicele. Cauzele varicelor sunt moștenirea genetică, mediul de lucru inadecvat unde este necesar să stai mult timp în picioare, obezitatea, pilulele contraceptive, constipația și variațiile hormonale din timpul sarcinii, pubertății și menopauzei.
Un tratament standard va cuprinde medicamente și intervenții chirurgicale, iar costurile pot fi ridicate. Dacă încerci principalele leacuri naturale pentru tratarea varicelor nu numai că vei reduce cheltuielile, dar vei evita și efectele adverse sau complicațiile. Nu ezita să testezi soluțiile simple, foarte bine tolerate, care vor diminua disconfortul și vor reface aspectul pielii.
Iată ce leacuri naturale pentru tratarea varicelor poți aplica și tu:
1. Oțetul de mere
Oțetul de mere acționează eficient împotriva varicelor deoarece curăță corpul de toxine și stimulează circulația normală a sângelui. Din momentul în care se restabilește un ritm normal al circulației umflarea și senzația de „picioare grele” vor dispărea aproape complet.
Aplică oțet de mere nediluat pe zonele afectate de varice și masează delicat. Fă acest lucru în fiecare zi, înainte să mergi la culcare și dimineața, de îndată ce te scoli. Efectele vor fi evidente după câteva săptămâni.
2. Piperul cayenne
Este considerat un remediu extraordinar pentru varice. Piperul cayenne este o sursă excelentă de vitamina C și bioflavonoide, stimulând un ritm normal al circulației sângelui și reducând durerile cauzate de venele umflate și congestionate.
Amestecă o linguriță de piper cayenne cu o cană de apă caldă și bea acest mix de 3 ori pe zi timp de 1-2 luni. Efectele benefice nu se vor lăsa așteptate.
3. Uleiul de măsline
Masajul cu ulei de măsline va ameliora problemele de circulație a sângelui, reducând durerile și inflamația. Amestecă ulei de măsline extravirgin și ulei de vitamina E în părți egale, aplică pe zonele afectate și masează ușor.
Folosește acest remediu de 2 ori pe zi timp de 1-2 luni.
4. Usturoiul
Usturoiul este un leac ideal împotriva inflamațiilor și a celorlalte simptome problematice cauzate de varice. De asemenea, neutralizează toxinele din corp și ameliorează circulația.
Toacă mărunt 6 căței de usturoi și pune-i într-un borcan mare de sticlă. Stoarce sucul de la 3 portocale și adaugă-l în borcan. Pune și 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Pune capacul și lasă la macerat 12 ore. După acest interval agită bine borcanul și masează câteva picături din soluția obținută pe zonele afectate de varice seara, cu mișcări circulare. Înfășoară zonele cu tifon steril peste noapte. Repetă în fiecare zi timp de 3-4 luni.
5. Semințele de castan
Au fost folosite timp îndelungat pentru tratarea varicelor datorită efectului puternic antiinflamator. Reduc rapid umflăturile și tonifică venele, creând un aspect plăcut al pielii.
Aescina din semințele de castan crește elasticitatea venelor și previne producția de enzime care deteriorează pereții capilarelor. Folosește gel cu semințe de castan pentru a masa zonele afectate de două ori pe zi. Durerile se vor reduce după cel mult 5 zile.
6. Pătrunjelul
Este o sursă foarte bună de vitamina C, un antioxidant puternic care stimulează producția de colagen și susține refacerea la nivel celular. Pătrunjelul conține rutină, o substanță care fortifică pereții vaselor de sânge și reduce simptomele varicelor.
Fierbe o legătură de pătrunjel într-o cană de apă timp de 5 minute, ia de pe foc și lasă acoperit 10 minute. Strecoară lichidul și adaugă o picătură de ulei esențial de trandafir și o picătură de ulei de gălbenele. Pune mixul la frigider 2-3 ore, apoi aplică pe zona afectată folosind puțină vată.
Repetă procedeul în fiecare zi timp de 6-7 luni pentru a uita complet de varice.
Posteaza comentariu