Potrivit experților, merită în continuare să apelezi la remedii tradiționale pentru a-ți proteja organismul, chiar dacă nu par mereu de actualitate. Nu și-au pierdut eficiența și este foarte bine să nu uiți de ele atunci când vrei să eviți efectele seciundare ale pastilelor sau cauți o soluție simplă pentru a-ți reveni și a avea multă energie.
„Este adevărat că există și multe sfaturi din trecut pe care ar trebui să le eviți, de exemplu statul la soare timp îndelungat pentru a evita lipsa de vitamina D. Melanomul este principala cauză a cancerului de piele, așa că este indicat să aplici creme speciale pentru protecție solară de fiecare dată când ești în aer liber și să obții vitamina D prin intermediul alimentației și al suplimentelor”, spune dr. Janette Nesheiwat, dermatolog.
De asemenea, nu este nevoie nici să aștepți să ți se usuce părul perfect înainte de a merge la culcare pentru a evita îmbolnăvirile sau să-ți pui felii de cartof pe frunte pentru a scăpa de migrene.
Cu toate acestea, există și metode testate în cadrul studiilor realizate care sunt cu adevărat utile și pe care merită să le integrezi în ritmul fiecărei zile.
Iată la ce remedii tradiționale poți apela cu încredere:
1. Dansul
Precis ai fost în cluburi și știi că multor persoane le place să danseze, dar în acest caz este vorba despre practicarea dansului la fel ca și antrenamentele de la sală. În trecut dansul făcea parte din viața socială și era integrat în foarte multe reuniuni sau petreceri. Era o ocazie de a elimina stresul, de a cunoaște persoane diferite și de a-ți face prieteni. Și astăzi poți alege să dansezi într-un studio special, în funcție de stilul pe care îl preferi și vei arde multe calorii în plus, fără să te plictisești sau să ai impresia că-ți impui un antrenament solicitant.
„Dansul este, de fapt, un set complet de exerciții cardio și te ajută să te menții în formă în timp ce te distrezi.
De asemenea, este util pentru stimularea memoriei și menținerea funcțiilor cogntive pentru că va trebui să-ți amintești diferiți pași sau să faci o conexiune între coregrafie și anumite părți ale unei melodii. Nu trebuie neapărat să mergi să dansezi vals dacă ți se pare prea mult. Poți alege zumba pentru a te obișnui treptat, iar ulterior vei avea mai multă încredere în tine pentru a aborda stiluri variate de dans. De asemenea, îți poți invita prietenii acasă și puteți exersa împreună, în fața televizorului, diferite secvențe din videoclipurile care vă plac”, spune dr. Leon Turetsky, psihoterapeut.
2. Clătirea gurii cu ulei
„Este un remediu practicat de multe generații, fiind la fel de actual astăzi ca și în trecut. Reprezintă o metodă utilă pe care o poți include în rutina ta de îngrijire. Ia o lingură de ulei de cocos și clătește-ți gura timp de 20 de minute.
Poți adăuga și 1-2 picături de ulei esențial de mentă dacă vrei un gust mai proaspăt. Nu numai că vei neutraliza respirația urât mirositoare, dar vei elimina și gingivita, în timp ce stopezi acțiunea nocivă a bacteriilor care ar fi afectat întregul organism dacă ar fi fost înghițite”, spune dr. Allie Gregg, nutriționist.
3. Popularea casei cu ferigi
„În era victoriană ferigile erau cumpărate foarte des pentru interiorul caselor datorită abilității aparte de a filtra substanțele dăunătoare din aer. Smogul din Londra atinsese un nivel alarmant în acele vremuri, dar calitatea aerului din orașele aglomerate este un factor de risc pentru organism și astăzi. Dacă am avea cu toții o ferigă sau două acasă și la serviciu ne-am îmbolnăvi mult mai rar, iar afecțiunile respiratorii ar deveni o raritate. În plus, nuanța plăcută de verde este ideală pentru liniște și relaxare”, spune dr.
Tiernach McDermott, psiholog.
4. Hidratarea pielii cu ulei de măsline
Data viitoare când ți se termină loțiunea de corp nu te grăbi să mergi la magazin, ci intră în bucătărie pentru a-ți hidrata pielea. „Uleiul de măsline simplu este foarte eficient pentru pielea uscată sau afectată de eczeme. Este o soluție naturală pentru a preveni deshidratarea pielii și a calma roșeața. Uleiul de măsline favorizează crearea unui strat de protecție, care izolează pielea de substanțele iritante și previne infecțiile. De asemenea, este bine să-l folosește și ca mască de păr pentru a preveni subțierea și ruperea firelor”, spune dr. Nesheiwat.
Posteaza comentariu