Simţi că ai răcit? Pe lângă medicamentele simptomatice pe care ţi le recomandă medicul, poţi încerca să-ţi ameliorezi simptomatologia şi cu un regim alimentar adecvat.
De aceea este indicat consumul băuturilor calde, care pot ameliora senzaţia de nas înfundat, tuse, strănut, dureri de gât, frisoane şi oboseală. Sunt recomandate băuturi amărui sau amestecuri de apă fierbinte cu miere, ghimbir şi lămâie proaspătă.
Lămâia aduce un plus de vitamina C, iar ghimbirul are proprietăţi anti-inflamatorii.
1. Supa de pui
Supele de pui preparate în casă pot ajuta la hidratare, dar şi la ameliorarea simptomelor, există unele cercetări care susţin că puiul are proprietăţi anti-virale.
2. Alimente bogate în:
- vitamina A - laptele, ouăle, piersici, portocale, morcovi
- vitamina E - cereale, nuci, ulei vegetal
- seleniul este important în procesul de vindecare al răcelii - îl poţi găsi în fructele de mare şi carnea de pui.
3. Usturoiul
Ajută în stările febrile, având un conţinut bogat în substanţe antivirale şi antibacteriene - sulful organic care are proprietăţi bactericide.
4. Mierea de albine
Are un conţinut bogat în antioxidanţi cu efect antibacterian ajutând împotriva tusei, durerilor de gât şi pentru decongestionarea căilor nazale.
5. Gutuile
Ajută la ameliorarea infecţiilor respiratorii.
6. Ridichea neagră
Este un remediu bun pentru afecţiunile respiratorii, gâtul iritat şi nasul înfundat.
7. Hreanul
Se foloseşte atât ca sirop sau tinctură de hrean, cât şi pentru uz extern - cataplasme cu hrean.
8. Ceaiul de măceşe
Are efecte miraculoase, deoarece are un conţinut mare în vitamina C.
9. Ceapa
Se remarcă prin proprietăţile antiseptice şi dezinfectante şi are un conţinut bogat în vitamine şi minerale. Are şi proprietăţi expectorante şi este adjuvant în guturai şi febră.
10. Varza
Conţine mult fier, săruri minerale şi vitamina C şi este recomandata pentru ameliorarea simptomelor afecţiunilor căilor respiratorii.
Comentarii (1)
ati uitat sa precizati si lamaia care tot este un aliment care amelioreaza foarte bine simptomele racelii,si apropo sa stiti ca mierea cu apa fierbinete sau ceai fierbinete nu conteaza ce nu se consuma,in substante fierbinti mierea poate deveni chiar daunatoare pentru organism,va rog mult sa va informati si pe viitor poate sa scriti si un articol despre acest subiect,mersi mult,articolul este de ajutor :)
Posteaza comentariu