Sarcina in timpul verii: sfaturi
Atat femeile cat si barbatii sunt afectati, in diferite moduri, de temperaturile foarte ridicate din timpul verii. Deshidratarea sau epuizeala sunt doua dintre problemele car pot aparea vara, daca nu ai grija de tine. Cum insa afecteaza caldura o femeie insarcinata? Afla cateva lucruri pe care o femeie insarcinata trebuie sa le stie.
Caldura nu iti afecteaza bebelusul
Una dintre cele mai mari temeri ale viitoarelor mamici este ca temperatura ridicata din timpul verii va afecta copilul inca nenascut. Din fericire, nu trebuie sa-ti faci griji in aceasta privinta. Atat timp cat ai o sarcina normala si nu ai obiceiuri riscante pentru bebelus (fumat, alcool), sarcina ta nu va intampina probleme din cauza temperaturilor. Dar daca simti ca ceva este in neregula, contacteaza-ti medicul imediat.
Inotul nu este interzis in perioada sarcinii
Unele femei cred ca inotul nu este indicat in timpul sarcinii, lucru total neadevarat. De fapt, majoritatea medicilor recomanda acest sport femeilor insarcinate. Daca iti doresti o noua metoda de racorire in zilele toride, inotul este solutia.
Atentie ce consumi la picnic
Desi picnicurile in aer liber sunt metode grozave de relaxare, trebuie sa fii foarte atenta, in special vara. Datorita temperaturilor ridicate alimentele se pot altera usor. Nu uita nici sa speli bine legumele si fructele inainte de a le consuma.
Consumul de apa este important
Unul dintre lucrurile importante recomandate de orice medic vara este consumul de apa. Important este sa stii cand si cata apa sa bei. Consumul mic de apa duce la deshidrare insa si un consum mare de apa este periculos. Asculta-ti corpul si bea apa de fiecare data cand iti este sete si cat consideri ca este necesar.
Poarta haine lejere si racoroase
Este important sa porti haine lejere si racoroase pe timpul verii. Nu numai ca acestea te vor ajuta sa suporti caldura mult mai bine dar pot preveni si aparitia unei eruptii, pe anumite zone, cauzata de transpiratie. Aceasta probleme este foarte frecvent intalnita la femeile insarcinate, motivul principal fiind acela ca sanii si burtica s-au rotunjit si au crescut si se pot freca de alte zone.
Evita iesirile la soare
Desi poate fi placut se te plimbi cand soarele straluceste pe cer, este mai bine sa eviti aceste iesiri in perioada sarcinii. In primul rand pentru ca, fiind foarte cald, este posibil sa nu tolerezi astfel de temperaturi. Daca experimentezi anumite simptome neobisnuite, precum oboseala sau ameteluri, intra imediat in casa. Principalul motiv pentru care femeile insarcinate trebuie sa evite soarele este ca acestea sunt mai sensibile si pericolul de arsuri solare este mai mare. Daca te hotarasti sa infrunti soarele, foloseste o crema cu factor de protectie 35 sau chiar mai mare.
Antreneaza-te dimineata sau seara
Doar in cazul in care medicul ti-a interzis sa faci miscare, este important sa urmezi un program regulat de exercitii fizice. Desi vara acest lucru iti poate parea imposibil, iti poti continua programul de antrenament seara sau dimineata, cele mai racoroase momente ale zilei. Nu uita sa consumi apa pentru a te mentine hidratata.