Sanatatea sistemului imunitar
Un sistem imunitar sanatos este transmis copilului in primii ani de viata, din aceasta cauza trebuie sa ai mare grija de alimentatia ta pe perioada sarcinii si mai ales in primele etape ale vietii copulului tau, cand acesta este alaptat la san si astfel ii poti transmite microflora bacteriana.
Sistemul imunitar joaca un rol esential pentru starea de sanatate. Pentru a se proteja eficient de agenti patogen, precum bacteriile, virusurile si ciupercile, corpul uman are nevoie de un intestin sanatos.
In timpul nasterii, corpul mamei ii ofera bebelusului bazele florei intestinale sanatoase. Prin urmare, formarea rapida si eficienta a unei flore intestinale benefice si stabile este deosebit de importanta. Aceasta se realizeaza in special prin intermediul laptelul matern si anume cu ajutorul unor carbohidrati speciali, numiti prebiotice. Prebioticele sunt componente esentiale a laptelui matern si sunt prezente intr-o proporitie apropiata de cea a proteinelor.
Laptele matern contine nutrienti, care au un impact major asupra formarii bacteriilor in intestinul copilului. Acesta asigura dezvoltarea rapida a unei flore intestinale sanatoase la bebelusi, in consecinta, sprijina dezvoltarea sistemului imunitar.
Intestinul uman este un organ important cu rol in imunitate; de aceea, sanatatea intestinala este esentiala pentru dezvoltarea sistemului imunitar, mai ales la sugari. Pentru aceasta este vitala dezvoltarea unei microflore intestinale echilibrate.
Sistemul imunitar este important nu numai pentru protectia impotriva infectiilor, dar si pentru rolul sau esential in prevenirea alergiilor. Statisticile arat ca unul din 5 copii sufera de alergii. Aceste statistici indica in mod evident faptul ca sistemul imunitar, intestinul si microflora grastrointestinala sunt foarte importante pentru sanatate.
Comentarii (1)
hmm, cand va apucati sa traduceti chestii de pe net si sa le prezentati ca originale, macar faceti treaba completa. "canola" = banala rapita...
Posteaza comentariu