Recoltarea celulelor stem: 9 pasi de urmat

Ce trebuie sa faci daca doresti sa apelezi la recoltarea sangelul placentar? Pe site-ul celor de la Cord Blood Center am gasit un ghid util pentru orice mama. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi!

1. Informeaza-te!

Cauta informatii din cat mai multe surse pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza! Surse utile de informare: medicul ginecolog care monitorizeaza sarcina, internet , mass-media, etc.


2. Contacteaza-ne!

Momentul ideal pentru a demara procedurile necesare: luna 6-7 de sarcina. In cazul in care nasterea este programata in mai putin de o luna, contacteaza-ne telefonic cat mai repede. Astfel, evitam impreuna riscul ca sangele placentar sa nu poata fi prelevat in caz de nastere prematura sau ca formalitatile necesare sa nu fie finalizate in timp util.


3. Studiaza contractele!

Vei primi acasa pachetul de documente necesare pentru a asigura cadrul legal pentru recoltarea sangelui placentar.

Citeste cu atentie aceste documente si nu ezita sa ne contactezi daca ai nelamuriri. Setul de contracte si materiale informative va fi expediat la adresa mentionata de tine, prin serviciul de curierat rapid, cu precizarea ca intervalul orar de livrare este 9.00- 17.00.


4. Returneaza contractele!

Documentele completate si semnate trebuie returnate prin posta firmei contractate, cat mai curand posibil pentru a ramane timp suficient pentru celelelate proceduri.


5. Expedierea kitului de recoltare

Dupa primirea documentelor semnate vei fi programata pentru expedierea materialelor necesare pentru efectuarea prelevarii sangelui placentar, cu 6 saptamani inainte de data probabila a nasterii copilului.
Asadar, dupa semnarea contractului se asigura: kitul de prelevare care contine toate materialele necesare efectuarii prelevarii; instruirea medicului in cazul in care acesta nu a mai efectuat o prelevare de sange placentar si transportul sangelui placentar prelevat.


6. Nu uita kitul de recoltare acasa!

Atunci cand mergi la spital pentru a naste, nu uita sa iei coletul cu materialele necesare prelevarii sangelui placentar si sa-l predai medicului sau asistentei care te monitorizeaza.


7. Nasterea si prelevarea sangelui placentar

Medicul care asista nasterea va efectua si prelevarea sangelui placentar.
Daca medicul nu a mai efectuat aceasta procedura, reprezentantii medicali ai companiei contractate se vor asigura de instruirea sa, anterior nasterii copilului tau.


8. Anunta-ne!

Dupa ce a avut loc nasterea si prelevarea sangelui placentar, este obligatoriu ca cineva din partea ta sa anunte telefonic firma contractata, pentru a prelua sangele de la spital in cel mai scurt timp posibil.


9. Primesti rezultatele

La aproximativ 8 saptamani dupa nastere, vei primi acasa certificatul care atesta viabilitatea sangelui placentar pentru transplant, emis de laborator. De asemenea, in acelasi plic vei primi si facturile pentru serviciile firmei.
Fii atenta la detaliile de plata existente pe facturi.

Sursa:  www.cordcenter.ro

Articole utile
Sangele placentar salveaza vieti