Pastreaza in minte aceste sfaturi atunci cand ii faci baie bebelusului tau.
1. Nu lasa bebelusul niciodata nesupravegheat, nici macar un minut. Daca suna telefonul sau soneria de la intrare si trebuie sa raspunzi, infasoara-l pe micut intr-un prosop si ia-l cu tine. Un copil nu are nevoie de multa apa pentru a se ineca si nici de mult timp (mai putin de 60 de secunde).
2. Evita sa-l speli in cada pe care o folosesti tu, pentru ca astfel vei avea o pozitie incomoda (trebuie sa ingenunchezi langa cada sau sa te apleci) si iti vei controla mai putin miscarile. Poti folosi o cada mica de plastic, pe care sa o asezi astfel incat sa fii comoda. Pentru mai multa siguranta poti aseza si un prosop moale in cada acestuia (bebelusul tau va avea o stabilitate mai mare).
3. Alege timpul pentru baie in functie de programul de dormit al micutului. Programeaza baia dimineata, inainte de a-l hrani. Nu-l imbaia dupa mese pentru ca este posibil sa se agite si poate voma. Poti opta si pentru baia in timpul serii si nu uita sa-l invelesti imediat si sa eviti expunerea lui la rece.
4. Pastreaza camera la o temperatura potrivita, calda in special in timpul iernii. Vara, inchide aerul conditionat, ferestrele sau usa pentru a nu se forma curent.
5. Ofera-i micutului un masaj usor dupa baie. Evita sa folosesti uleiuri pentru masaj, in special in primele saptamani, pentru ca pielea bebelusului sa nu se irite.
6. Lasa spalarea fetei si a parului pentru sfarsit. Multi bebelusi devin nelinistiti cand fata si parul le sunt spalate si-ti poate fi mai greu sa speli si restul cand micutul este agitat. In plus, se va reduce si timpul petrecut cu parul ud.
7. Acorda mai multa atentie zonei gatului pentru ca acesta este locul unde transpiratie si laptele se aduna.
8. Limiteaza cantitatea de pudra de talc folosita. Daca ai decis sa folosesti pudra de talc alege una speciala pentru bebelusi si foloseste un puf sau un prosopel pentru aplicarea pudrei. Incearca sa eviti zona nasului, gurii, ochilor si zona genitala. Nu varsa pudra direct din cutie peste copil.
9. Evita sa folosesti creme si lotiuni pe eruptii. Unii bebelusi au o piele mai sensibila si pot avea eruptii, eczema infantila sau acnee. Acneea infantila este cauzata de hormonii transmisi prin placenta. Aceasta poate persista cateva luni. Nu folosi creme si lotiuni pe pielea iritata.
© Copyright:
Ce trebuie sa stii despre imbaierea bebelusului?
Esti noua in meseria de mamica si ai nevoie de cat mai mult ajutor. Unul dintre momentele importante in care trebuie sa fii foarte atenta este imbaierea micutului.
Posteaza comentariu